Izvor: Luftika.rs, 23.Apr.2024, 09:40

Šoljica kafe u ovoj kafedžinici košta 310 €, zrna rasla na “ostrvu večne mladosti”

Ukoliko dan ne možete da započnete bez šoljice dobrog espresa, a pritom imate pozamašnu svotu na bankovnom kontu, možda je vreme da skoknete na svoju jutarnju dozu kofeina do Londona. Jedna mala kafedžinica u glavnom gradu Velike Britanije odlučila je da svojim mušterijama ponudi nešto nesvakidašnje i to po isto tako nesvakidašnjoj ceni.
Pravi ljubitelji kafe ne mogu da zamisle dan bez svog „čarobnog napitka“, a oni sa dubokim džepovima mogu u Londonu da probaju kafu, za koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << će za jednu šolju morati da izdvoje 265 funti (310 evra), piše RTS.
Kafedžinica “Shot” u elitnim londonskim naseljima Mejfer i Merilboun ugođaj naplaćuje papreno zbog porekla zrna od kojih pravi kafu.








View this post on Instagram


















A post shared by SHOT London (@shot.london)


Naime, kafu prave od zrna „tipika“, kvalitetnijoj podvrsti „arabike“.
Ali to nije sve – ona rastu i sazrevaju na imanju „Nakajama“ na japanskom ostrvu Okinava.
Kilogram ovih specijalnih zrna košta 1.730 evra (1480 funti), bez troškova transporta.
Izvor: RTS
Gde ćete najmanje potrošiti na kafu, pivo i ručak: Najpovoljnije evropske destinacije za letnji odmor (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.