Šok  bivši prvak sveta iznenada prekinuo karijeru

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 14:41

Šok " bivši prvak sveta iznenada prekinuo karijeru

Andre Širle, nekadašnji šampion sveta sa Nemačkom, odlučio je da završi karijeru u 29. godini.

Samo dva dana nakon što je, takođe iznenađujuće, raskinuo ugovor sa Borusijom iz Dortmunda, Širle je saopštio vest da prestaje sa aktivnim igranjem.

"Dugo sam mislio o tome. Jednostavno, više mi aplauzi nisu potrebni", rekao je Širle.

Karijeru je počeo u Majncu i posle samo dve sezone u prvom timu potpisao za Bajer Leverkuzen, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Čelsi za 30 miliona evra.

Nije se previše naigrao u Londonu, iako je u tom periodu dao dobar pečat osvajanju Mundijala u Brazilu sa Nemačkoj 2014, pa se brzo vratio u domovinu.

Igrao je još za Volfsburg, Borusiju, a kratko i na pozajmicama u londonskom Fulamu i moskovskom Spartaku.

Za nacionalni tim dao je 22 gola na 57 mečeva.

Ono po čemu će biti zapamćen jesu dva gola u debaklu Brazila (7:1) u polufinalu SP, kao i asistencija u finalu Mariju Geceu za trijumf nad Argetinom (1:0) i vrh planete.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzioner u 29. godini - Andre Širle završio karijeru uz iskreno priznanje: Tonuo sam sve dublje i dublje

Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020

Pamtiće se leto 2014...|..Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com..Sa 18 debitant na terenima Bundeslige, sa 23 prvak sveta u dresu reprezentacije Nemačke, sa 29 – penzioner...Sišao je Andre Širle sa fudbalske scene, na opšte iznenađenje rešio da okonča karijeru u zreloj dobi. Kad većina njegovih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Umesto novog kluba, Širle otišao u penziju

Izvor: RTS, 17.Jul.2020

Nemački fudbaler i osvajač Svetskog prvestva Andre Širle, penzionisao se u 30. godini. Širle je pre nekoliko dana raskinuo ugovor sa Borusijom iz Dortmunda. . Član generacije Nemačke koja je 2014. osvojila Svetsko prvenstv, odlučio je da prekine sa aktivnim bavljenjem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.