Slanje vojnika na KiM nije neprijateljski čin

Izvor: B92, 09.Jul.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slanje vojnika na KiM nije neprijateljski čin"

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović ocenio je da slanje crnogorskih oficira u misiju Kfora "nije neprijateljski čin" prema Srbiji.

Darmanović je nado da je to "ispunjavanje međunarodnih" obaveza Crne Gore.

"Nema ništa neprijateljsko, Crna Gora je verna ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza i tome da doprinosi stabilnosti u regionu. To je jedina svrha našeg angažmana", rekao je Darmanović na samitu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Londonu, a preneli podgoričku mediji.

Skupština Crne Gore je nedavno odlučila da pošalje dva štabna oficira u misiju Kfora na Kosovu, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić okarakterisao kao "neprijateljski čin".

Vučić je rekao da je crnogorski premijer Duško Marković, prilikom posete Beogradu i u razgovoru sa njim, rekao da Crna Gora razume koliko je kosovsko pitanje bolno i teško za Srbiju i da će se odnositi prema njemu s posebnom pažnjom, uzimajući u obzir i interese Srbije.

"Niti su nas pitali", dodao je Vučić i zaključio da je Crna Gora suverena država.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Slanje vojnika na KiM nije neprijateljski čin"

Izvor: Press, 09.Jul.2018

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović ocenio je da slanje crnogorskih oficira u misiju Kfora "nije neprijateljski čin" prema Srbiji . . Foto: EPA / Valdrin Xhemaj. . . Darmanović je nado da je to...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.