Izvor: S media, 04.Feb.2013, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandalozne mere tajnih operativaca: Britanska policija koristila identitete mrtve dece

Londonska metropoliten policija ukrala je identitete nekoliko desetina umrle dece da bi se ti podaci koristili za lažno predstavljanje tajnih agenata, za proučavanje života ove dece, pa čak i za izdavanje lažnih pasoša u njihovo ime, piše danas britanski list Gardijan.

Tvrdnje dnevnika mogu ponovo da osramote tajne programe britanske policije, koji su od ranije uzdrmani otkrićem da su policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << špijuni spavali sa svojim metama i čak sa njima imali decu.

Policija je u današnjem saopštenju navela da ispituje Gardijanove navode i da je svesna "zabrinutosti koja je (tim povodom) nastala".

Kako je saopšteno, "praksa koja je opisana u pritužbi nije nešto što bi sada bilo odobreno".

Gardijan je svoju priču zasnovao na detaljnim iskazima dva bivša tajna agenta, čiji idenitet nije otkriven.

(Beta)

Foto:Guliver/Thinstock(ilustracija)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Policija koristila identitete mrtve dece

Izvor: Mondo, 04.Feb.2013

Londonska metropoliten policija ukrala je identitete nekoliko desetina umrle dece..Ti podaci koristili su se za lažno predstavljanje tajnih agenata, za proučavanje života ove dece, pa čak i za izdavanje lažnih pasoša u njihovo ime, piše danas britanski list Gardijan...Tvrdnje dnevnika mogu ponovo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.