Sjajno finale Londona, Dimitrovu trofej!

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajno finale Londona, Dimitrovu trofej!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je završni turnir u Londonu pošto je savladao Davida Gofana sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 6:3.

Dimitrov je tako okončao daleko najbolju sezuonu karijere na idealan način – najvećim osvojenim trofejom u karijeri.

U iznenađujućem finalu Dimitrov je potvrdio odličnu formu, drugi put u roku od tri dana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dobio je Belgijanca i okončao je turnir u Londonu sa perfektnih 5-0.

5 matches.

5 wins.

1 #NittoATPFinals title.@GrigorDimitrov wins the 2017 #NittoATPFinals after beating David Goffin 7-5 4-6 6-3. pic.twitter.com/csLLekO9EQ

Bugarin završava tako 2017. sa četiri osvojena trofeja (8 ukupno), prvom titulom iz Masters serije u karijeri, prvom titulom na završnom turniru u karijeri i najboljim plasmanom karijere (treće mesto).

Can't. Breathe. #NittoATPFinalspic.twitter.com/XytqTYsTCi

Sa druge strane, ni Gofan ne bi trebalo da bude nezadovlljan 2017. godinom u kojoj je osvojio dva od četiri trofeja u karijeri, došao je do najboljeg plasmana (sedmo mesto), a verovatno će najponosniji biti na prve pobede u karijeri nad Đokoviće, Nadalom i Federerom.

Samo finale nije razočaralo iako nije bilo očekivano, a Dimitrov je na kraju imao više snage i umeća i uspeo je da slavi.

A game that was VERY easy on the eye...#NittoATPFinals@GrigorDimitrov@David__Goffinpic.twitter.com/b8yAMvM4oB

Počelo je nervozno, sa tri brejka u prva tri gema, a Gofan je startnu prednost ispustio u osmog gemu, pa je Dimitrov trećim brejkom rešio prvi set u svoju korist – 7:5.

U drugom setu serveri su se stabilizovali, pa je odlučio jedan brejk – Gofan je u sedmom gemu oduzeo protivniku servis i slavio je sa 6:4.

How lucky was that?#NittoATPFinalspic.twitter.com/yvr3Eeu6Lt

Usledila je velika borba u odlučujućem periodu. Dimitrov je u prvom gemu spasao četiri brejk lopte, u drugom je propustio jednu, a ključni brejk je napravio u šestom kada je delovalo da gofan nema dovoljno snage.

The moment @GrigorDimitrov became the 2017 #NittoATPFinals champion… pic.twitter.com/cLDw1i2E4o

Belgijanac nije želeo da se preda, spasao je u osmom gemu tri vezane meč lopte, ali je u narednom Dimitrov odservirao za najveći trofej karijere.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dimitrov savladao Gofana u finalu turnira u Londonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2017

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je večeras završni ATP masters turnir u Londonu, pošto je u finalu pobedio Belgijanca Davida Gofana u tri seta, 7:5, 4:6 i 6:3...U njihovom šestom duelu Dimitrov je do pete pobede došao posle dva sata i 30 minuta igre...Bugarinu je ovo najvredniji trofej...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.