Siniša Mali: Dogodine samit gradonačelnika u Beogradu

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Dogodine samit gradonačelnika u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će dogodine biti organizovan samit gradonačelnika glavnih gradova zemalja regiona.

Mali je  rekao i da će se u sredu sastati sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom, a da će u decembru ove ili u februaru naredne godine u Beograd doći gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.
„Tom prilikom ćemo potpisati sporazum o saradnji naša dva grada“, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rekao je gradonačelnik Beograda.
On je podsetio da je sledeće godine i 25 godina od potpisivanja sporazuma o saradnji Beograda i Pekinga i najavio da će tim povodom biti organizovan veliki skup.
„Gradonačelnika Pekinga sam pozvao da bude moj gost u decembru, kada u Beograd dolazi kineski premijer i kada ćemo svečano otvoriti most ‘Mihailo Pupin’, između Zemuna i Borče“, rekao je Mali.
Govoreći o samitu premijera država istočne i centralne Evrope, on je rekao da će se Beograd tom prilikom pokazati u najboljem mogućem svetlu – kao ekonomski, kulturni pa i finansijski centar regiona.
„Želja mi je da ne budemo samo grad prepoznatljiv po istoriji, već i po tome što smo početna stanica budućnosti“, poručio je Mali.
 
Izvor: tanjug.rs
The post Siniša Mali: Dogodine samit gradonačelnika u Beogradu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.