Er Srbija proslavila prvi rođendan

Izvor: Studio B, 25.Okt.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija proslavila prvi rođendan

Srpska aviokompanija Er Srbija danas je proslavila rođendan, a zvaničnici kompanije kao veliki uspeh naveli su to što će kompanija ovu poslovnu godinu završiti uz profit.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan Er Srbiji rekavši da je ta avio kompanija od potpunog gubitaša postala kompanija kojom može da se diči svaki građanin Srbije.

"Vama želim veće plate, a državi veće poreze", kazao je Vučić i dodao da ukoliko u narednoj godini bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << povećanja plata zaposlenima u kompaniji to treba da bude iz finansijskog dela koji pripada strateškom partneru.   

Pored uspeha sportista, kada je reč o evropskim razmerama, uspeh i rast beleže i Er Srbija i aredorom Nikola Tesla, rekao je premijer.   

Prema njegovim rečima, mnogi su zainteresovani iz za koncesije Beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".   

Vlada će i dalje nastojati, koliko je u njenoj moći, da pomogne kompaniji Er Srbija, dodao je on.   

Vučić je rekao i da su mnogi svetski zvaničnici, kada su dolazili u Beograd, izražavali zadovoljstvo radom Er Srbije i primetili veliki napredak.   

Direktor kompanije Dane Kondić naveo je da je ta kompanija na pravom putu i da svi parametri ukazuju da će ova godina biti završena profitom.   

Prema Kondićevim rečima, treći kvartal bio je impresivan u finansijskom smislu, a naročito avgust, koji je "bio najbolji u istoriji poslovanja, ne samo Er Srbije već i JAT-a."   

Pre godinu dana obećali smo da ćemo stvoriti kompaniju kojom će se građani Srbije ponositi kao i da ćemo ostvariti profit, poručio je Kondić i dodao da se to obećanje ostvaruje.   

Kondić je naveo da Er Srbija leti na 39 destinacija u 29 zemalja, a uz pomoć partnera ima i 20 destinacija u Aziji, Bliskom istoku i Australiji.   

Cilj je obnova flote, rekao je Kondić i dodao da će 2018. godine Er Srbija dobiti i Erbasove avione najnovije generacije.   

Predsednik Nadozornog odbora kompanije Siniša Mali, ocenio je da Er Srbija bitna za ekonomski i turistički razvoj Srbije, a kako je najavio, tome bi trebalo da doprinesu i linije za Toronto i NJujork, čije otvaranje je palnirano za 2016. godinu.   

Mali je podsetio da je Er Srbija od firme na ivici bankrota za samo godinu dana prerasla u onu koja može da se svrsta u red najboljih avio kompanija.   

Avio-kompanija Er Srbija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.   

Predstavnici "Etihad ervejza" i Vlade Srbije su 1. avgusta 2013. potpisali ugovor o strateškom partnerstvu o formiranju nove nacionalne avio-kompanije Srbije kao naslednika Jat ervejza.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Er Srbija obeležava prvu godišnjicu poslovanja

Izvor: 24sata, 25.Okt.2014

Generalni direktor Er Srbije koja večeras proslavlja prvu godišnjicu postojanja Dane Kondić izjavio je da je nacionalni avioprevoznik Srbije na dobrom putu da do kraja godine bude profitabilna avio kompanija...- Rezultati poslovanja u trećem kvartalu su impresivni, a u avgustu smo imali rekordne...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.