Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 17:05

Simbol Arsenalove nemoći, Ozil i zvanično Fenerbahčeov

Istanbulski velikan dočekao veliko pojačanje, oproštajne poruke iz Londona

Teško da je neki igrač bolje oslikao fazu potpune Arsenalove nemoći u borbi za povratak u sam vrh engleskog fudbala, kao što je to bio slučaj sa Mesutom Ozilom. Bivši reprezentativac Nemačke je sedam godina nosio dres Tobdžija (u aktuelnoj sezoni nije bio u konkurenciji), a u tom periodu je prošao sve kroz šta može da prođe jedan fudbaler u velikom evropskom klubu. Igrao je od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sjaja do očaja, bio u situaciji da bude silno voljen od zahtevne Arsenalove publike, ali se na kraju ozbiljno potrudio i da mnogi u Londonu osete prezir zbog njegovih poteza. Ipak, danas je konačno završena saga oko njegovog odlaska u Fenerbahče.

Nakon što je prošao medicinske preglede, Ozil je promovisan u veliko pojačanje turskog giganta, sa kojim će potpisati ugovor na tri i po godine. Doživeo je da u Arsenalu svi jedva dočekalju da mu vide leđa, a sve to zbog astronomske plate koju poslednjih nekoliko godina nije opravdavao učinkom na terenu.

"Zahvaljujemo se Mesutu na njegovom ogromnom doprinosu Arsenalu. Zabeležio je preko 250 nastupa, osvojio trofeje FA kupa i pružio navijačima i svima u klubu mnogo divnih trenutaka od 2013. godine do danas. Ozilu i njegovom timu zvahaljujemo se na profesionalnosti tokom nedavnih pregovora", poručio je direktor Edu.

Ozil Arsenal napušta posle 254 utakmice u svim takmičenjima, odnosno 44 pogotka i 77 asistencija. Tobdžija je postao u septembru 2013. kada je Arsenal za njega oborio klupski rekord i platio 47.000.000 evra. Osvojio je četiri FA kupa, ali nije bio blizu šampionskog trofeja.

"Mesutova dostignuća u Arsenalu su nesporna. Bila je privilegija igrati pored njega, a u poslednje vreme i trenirati ga. Njegova kreativnost i vizija doveli su nas do mnogih ciljeva tokom njegovog boravka u Arsenlu. Mesut je bio u središtu mnogih sjajnih trenutaka za ovaj klub. Uspesi u FA kupu uvek će biti deo naše istorije. Zahvaljujemo se Mesutu i želimo mu sve najbolje sa Fenerbahčeom", rekao je Arteta.

Ozil se zarad transfera u Fenerbahče odrekao dela od preostalih 8.500.000 evra, koliko bi Arsenal trebalo da mu isplati za preostalo trajanje ugovora i tako je praktično finansirao obeštećenje u klub čiji je veliki navijač od detinjstva.Zbog teškog finansijskog stanja u Feneru deo Ozilovog ugovora finansiraće Eksen Medija Grupa s centralom u gradu na Bosforu, a zauzvrat će dobiti deo novca od prava na korišćenje njegovog lika i imena u marketinške i reklamne svrhe. Ozil će na ime potpisa dobiti bonus od 5.000.000 evra, a godišnje će inkasirati 4.000.000 evra. Odnosno 14.000.000 evra za trajanje celog ugovora.

Mesut Ozil je vrhunac svojih partija u Arsenalu doživeo u sezoni 2015/2016. kada je bio proglašen za klupskog igrača godine.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.