Sevil umešan u 199 krivičnih dela?

Izvor: B92, 13.Dec.2012, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sevil umešan u 199 krivičnih dela?

London -- Bivši voditelj BBC i zabavljač Džimi Sevil osumnjičen je za umešanost u 199 krivičnih dela, među kojima su i silovanja, saopštila je danas britanska policija.

Sevil, koji je umro prošle godine u 84. godini, predmet je istrage iako više nije živ. Povod za istragu bile su tvrdnje pet žena koje su učestvovale u njegovoj emisiji da su bile seksualno zlostavljane.

To je pokrenulo istragu tokom koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je utvrđeno da je Sevil bio umešan i u mnoge druge kriminalne radnje. Do sada je 450 ljudi dalo iskaze o umešanosti Sevila u razne kriminalne aktivnosti.

U nekim od tih iskaza navodi da je Sevil sam počinio dela, dok se u drugima navodi da je saučesnik. To je do sada najveći slučaj u Velikoj Britaniji da je neki poznati voditelj i televizijska zvezda bio umešan u kriminal.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džimi Sevil bio umešan u 199 krivičnih dela

Izvor: Blic, 13.Dec.2012

Bivši voditelj Bi-Bi-Sija i zabavljač Džimi Sevil osumnjičen je za umešanost u 199 krivičnih dela, među kojima su i silovanja, saopštila je juče britanska policija...Sevil, koji je umro prošle godine u 84. godini, predmet je istrage iako više nije živ...Povod za istragu bile su tvrdnje pet...

Nastavak na Blic...

"BBC manijak" osumnjičen za 199 dela

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012

Pokojni voditelj BBC-a Džimi Sevil osumnjičen je za 199 krivična dela, uključujući više desetina slučajeva silovanja, saopštila je danas britanska policija...Policija je navela da je ovakav stepen optužbi za seksualno zlostavljanje "do sada nezabeležen u Britaniji", prenosi AP...U saopštenju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.