Šampion - šampionski! Siti nemilosrdan na startu nove sezone! (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Avg.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion - šampionski! Siti nemilosrdan na startu nove sezone! (video)

"Građani" ubedljivim trijumfom otpočeli novu odbrani titule u Engleskoj, Sterling nosi loptu kući, VAR sačuvao "Čekićare" od prave katastrofe.

Fudbaleri Mančester sitija slavili su na gostovanju u Londonu protiv ekipe Vest Hema sa čak 0:5 (0:1).

Od starta je postalo jasno da je pred "Čekićarima" jako težak zadatak, povremeno su pretili preko Alera, ali uglavnom bezopasno.

Sa druge strane, Siti je od devetog minuta i odlične prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za Mareza, nizao šanse, da bi Fabijanski konačno kapitulirao u 25. minutu.

Marez pronalazi Vokera, ovaj zavrće loptu pred gol rivala, gde se sjajno snašao Gabrijel Žesus, koji postiže prvi gol za aktuelne šampione u novoj sezoni.

Bilo je još prilika za Siti do odlaska na odmor, ali se rezultat nije menjao, detaljnije o prvom poluvremenu OVDE.

Ipak, nakon samo šest minuta igre u nastavku, kontra "Građana" kao iz udžbenika, De Brujne pronalazi Sterlinga, a ovaj put do mreže rivala za 2:0.

Samo koji minut kasnije, Gvardiolini puleni dolaze i do trećeg pogotka, ovoga puta je Sterling nesebično proigrao Žesusa, da bi ovaj lako pogodio praznu mrežu "Čekićara".

Ipak, stupio je VAR na scenu, procenjeno je da je Sterling bio u ofsajdu, pa je ovaj pogodak poništen.

Usledila je i velika šansa za domaćina, ali je Ederson sjajno sačuvao pokušaj Lancinija sa par metara.

Nije to omelo Siti, igrao se 75. minut kada je Marez sjajno pronašao Sterlinga, ovaj je pobegao odbrani Vest Hema i matirao Fabijanskog za 3:0.

Opet se ta situacija gledala pomoću video tehnologije, ali je utvrđeno da Sterling ovoga puta ipak nije bio u nedozvoljenoj poziciji, tri gola prednosti za šampione.

Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

U 84. minutu Marez pada u kaznenom prostoru rivala, Diop ga je srušio, Majk Din je pokazao na kreč.

Sačekao je potvrdu iz VAR sobe, dobio ju je, penal za "Građane".

Izveo ga je Aguero, ali traljavo, Fabijanski je sačuvao njegov udarac.

Ipak, opet je VAR uradio svoje, ispostavilo se da je Fabijanski prerano izašao sa gol linije, te je Aguero dobio novu priliku, ponovo je izveo jedanaesterac, ovoga puta daleko bolje, 4:0 za Mančester siti na otvaranju sezone.

Nisu puštali gas ni pri tom rezultatu, igrao se drugi minut nadoknade, Marez pronalazi Sterlinga, ovaj beži odbrani Vest Hema i kompletira svoj het-trik.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Proradio Mitar, proradio i Fulam! (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Avg.2019

Prva pobeda Fulama u novoj sezoni, Mitar stavio pečat...Posle startnog poraza na gostovanju Barnsliju (0:1), ekipa Fulama danas je obradovala svoje navijače...U meču drugog kola Čempionšipa, ekipa Skota Parkera je na svom ''Krejven Kotidžu'' savladala Blekburn sa 2:0 i započela pohod ka povratku...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.