Sa broda Atina u plamenu spaseno 111 ljudi

Izvor: Glas javnosti, 28.Okt.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa broda "Atina" u plamenu spaseno 111 ljudi

LONDON - Svih 111 ljudi koji su se nalazili na ribarskom brodu "Atina", koji se juče zapalio nedaleko od ostrva Sili koja se nalaze pored severozapadne obale Evrope, spaseni su.

Spasilačka operacija je izvodena iz vazduha i s mora, javio je britanski Bi-Bi-Si.

Brod "Atina", vlasništvo kompanije "Tor", sa sedištem na Farskim ostrvima, već se jednom ranije zapalio, posle čega je 2008. rekonstruisan u Kini.

U spasavanju je učestvovao jedan mali francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << avion "falkon 50" i jedan helikopter Kraljevske mornarice. Brod je uputio poziv za pomoć preko satelita u šest časova ujutru. Upućeni su pozivi brodovima u okolini da priteknu u pomoć i pet brodova je odgovorila na poziv. Posada broda koji je goreo različitih je nacionalnosti, među njima ima Kineza, Rusa, Peruanaca i Skandinavaca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.