SENZACIJA U LONDONU: Jubanks eliminisao Cicipasa

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 18:08

SENZACIJA U LONDONU: Jubanks eliminisao Cicipasa

Amerikanac u četvrtfinalu igra protiv Danila Medvedeva.

Američki teniser Kristofer Jubanks plasirao se prvi put u istoriji u četvrtfinale nekog grend slem turnira pošto je u osmini finala Vimbldona pobedio Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:2 (3:6, 6:7 (4:7), 3:6, 6:4, 6:4) posle tri sata i sedam minuta. Jubanks će u četvrtfinalu igrati protiv Danila Medvedeva, a zanimljivo je da će obojici to biti prvi put da su stigli do te faze Vimbldona.

Cicipas je važio za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << velikog favorita za pobedu, a kad je poveo 2:1 u setovima, delovalo je da će rutinski privesti posao kraju. Jubanks, 43. na ATP listi, nastavio je da se bori, prvo je izjednačio na 2:2 u setovima pošto je napravio brejk kod rezultata 4:4.

Odmah na startu petog seta Jubanks je napravio brejk, ali je Cicipas uzvratio kad je izjednačio na 3:3. Već u sledećem gemu 27-godišnji Jubanks pravi novi brejk. Servirao je Jubenks za meč na 5:4, a Cicipas je imao dve brejk lopte, nije ih iskoristio, dok Amerikanac jeste prvu meč loptu za istorijsku pobedu.

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.