SAZNALO SE: Papa se seli u Srbiju!

Izvor: Press, 24.Jan.2017, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNALO SE: Papa se seli u Srbiju!

Kako se saznaje...
Jedan poznati londonski bloger je došao do neverovatnih infomacija o bezbednosnoj situaciju EU.
Posle najnovijih terorističkih dešavanja u Briselu, EU je uzdrmana iz temelja.
Hakovana prepiska nemačke i engleske državne bezbednosti dostavljena je na mejl ovog blogera sa napomenom da delove ove prepiske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << može da objavi ako želi, ali na sopstvenu odgovornost.
– Stepen bezbednosti u EU je na veoma niskom nivou i na osnovu prepiske koju sam dobio jasno se uočava da su pojedine službe bezbednosti određenih EU država zatečene i nemoćne spram terorističkih pretnji ISIL-a – navodi londonski bloger.
U prepisci Englezi napominju Nemcima da će najverovatnije zatvoriti tunel ispod La Manša, ne toliko što je to najdirektniji put kojim Bliskoistočni migranti masovno nadiru u Englesku, nego, pre svega, zato što je po procenama Engleza taj tunel meta broj jedan terorista ISIL-a.
Nemci se, pak, žale Englezima da su im ruke skoro vezane EU zakonima, a mogućnost da izolacijom zaštite Nemačku je govoto nikakva, te da ove godine očekuju bukvalno ulične ratove po velikim nemačkim gradovima.
Englezi preporučuju Nemcima da urade nešto slično kao Francuska i da blokiraju granice do daljnjeg, te da strogo kontrolišu priliv migranata. Sem toga, Englezi su dali još dosta neverovatnih predloga Nemcima šta bi sve mogli da urade da bi izašli na kraj sa teroristima, a neki od tih predloga deluju kranje ekstremno.
Jedan od predloga je da nemačka DB preuzme potpunu kontrolu nad neonacistima i da njih upotrebi kao čeličnu pesnicu za proterivanje islamskog stanovništva.
Drugi predlog je getoiziranje gradova, gde bi svi veći gradovi bili podeljeni u striktno kontrolisane teritorije sa potpunom segregacijom na hrišćane i nehrišćane, gde bi nehrišćani morali da nose vidljiva obeležja kada poslom ili drugim obavezama prelaze u hrišćanski geto.
Nemci smatraju da je pitanje koliko je to sada sve izvodljivo i zaključuju da je možda definitivno kasno za odbranu hrišćanske Evrope i evropskih kulturnih vrednosti, te su predložili izmeštanje važnijih evropskih civilizacijskih centara u Istočnu Evropu.
Tako su Nemci predložili da se briselska EU birokratija potpuno premesti u Poljsku, a sve kulturne vrednosti u Mađarsku.
Ono što je za nas najzanimljivije jeste da su Nemci predložili da se Vatikan sa svim važnijim dokumentima i ljudstvom premesti u Srbiju, jer po njihovim procenama, posle ratova na Balkanu, ISIL jedino od evropskih naroda Srbe uzima za ozbiljno, te neće tako lako udariti na novo sedište Vatikana.
Dakle, po ovom nemačkom predlogu, papa bi lako mogao postati novi državljanin Srbije.
Svakako da su u pitanju veliki novčani fondovi koji bi se izdvojili za omogućavanje ovakvih premeštaja u Istočnu Evropu. To bi nam kao državi s jedne strane odgovaralo, jer bi značajno povećalo standard građana, dok s druge strane, pitanje je kako bi reagovali pravoslavci. No, Nemci smatraju da bi papa svakako bio sigurniji u Srbiji, nego da ostane u Vatikanu, jer po njihovom istorijskom iskustvu najratoborniji branioci hrišćanstva u Evropi su svakako Srbi.
Šta će se do kraja zaista desiti, vreme će pokazati.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.