“Ryanair” otkazao 150 letova

Izvor: Capital.ba, 27.Sep.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ryanair” otkazao 150 letova

LONDON – Irska avio-kompanija “Ryanair” otkazala je 150 letova, što pogađa oko 24.000 putnika, uoči sutrašnjeg koordinisanog štrajka pilota i kabinske posade u Španiji, Portugaliji, Belgiji, Holandiji, Italiji i Njemačkoj. Kompanija je savjetovala oko 7.000 putnika da promijene rezervacije i nađu alternativne letove u slučaju izmjena rasporeda. Različiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << sindikati pozvali su svoje članove da sutra prekinu sa radom od 12.00 časova na puna 24 sata. Iako su zarade ključni faktor, većina sindikata lobira za prelaz sa sistema zapošljavanja radnika na osnovu irskih ugovora i zakona te zemlje na sistem koji će se bazirati na nacionalne zakone vlastitih zemalja, piše “Indipendent”. Kompanija se izvinila putnicima zbog sutrašnjeg štrajka ističući da je učinjeno sve što je bilo moguće da se taj potez sindikata izbjegne. “Ovi stalni nepotrebni štrajkovi nanose štetu poslovanju ‘Ryanair’ i povjerenju klijenata u vrijeme kada rastu cijene nafte. Ako se ovako nastavi, moraćemo da preispitamo naše mogućnosti privrednog rasta ove zime i tokom ljeta 2019. godine”, navodi se u saopštenju “Ryanair”. U saopštenju se izražava nada da će među sindikatima prevladati zdrav razum.  

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aviokompanija Rajaner otkazala 250 letova zbog štrajka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2018, 09:02

Irska niskotarifna aviokompanija Rajaner (Ryanair) danas je otkazala 250 letova zbog novog štrajka osoblja u nekoliko evropskih zemalja. Uprava kompanije navela je da otkazuje 250 od, za danas u Evropi predvidjenih 2.400 letova, objašnjavajući da će većina zaposlenih raditi. Rajaner je dodao da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.