Izvor: 011vodič.com, 18.Nov.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske kompanije treba da budu spremne za pogoršanje sankcija posle bregzita

Ruske kompanije trebalo bi da budu spremne za pooštravanje sankcija Velike Britanije nakon bregzita, izjavio je za Sputnjik direktor Drugog evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Sergej Beljajev.

„Želeli bismo da privučemo pažnju predstavnika domaćeg biznisa na izjave britanskih zvaničnika o nameri Londona nakon bregzita da koordiniše svoju politiku sankcija protiv Rusije – i evropskih i američkih. Postoji varijanta da će biti nekih pooštravanje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << sankcija. Za ovo takođe treba biti spreman“, rekao je on.
Beljajev smatra da je teško je govoriti o izgledima za poboljšanje odnosa između Moskve i Londona nakon izbora u Velikoj Britaniji.
Ruski diplomata je dodao da će se Moskva i ubuduće držati principa „spremna da razvija odnose onoliko koliko su za to spremni naši partneri. Ako naši partneri budu težili nekoj konfrontaciji, niko se neće otkazivati od principa reciprociteta“, objasnio je Beljajev.
„Dakle, sve je, pre svega, u rukama Britanaca“, istakao je Beljajev odgovarajući na pitanje da li očekuje poboljšanje odnosa između Moskve i Londona posle parlamentarnih izbora u Britaniji.
On je podsetio da je u Velikoj Britaniji poslednjih godina u toku antiruska histerija za koju nisu potrebni dokazi.
Beljajev je, istovremeno, naveo da je za britanske partnere sada osnovni problem bregzit.

The post Ruske kompanije treba da budu spremne za pogoršanje sankcija posle bregzita appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Antiruska histerija: Rusima prete nove sankcije, sve je u rukama Britanaca

Izvor: B92, 18.Nov.2019

London/Moskva -- Ruske kompanije trebalo bi da budu spremne za pooštravanje britanskih sankcija nakon Bregzita..."Želeli bismo da privučemo pažnju predstavnika domaćeg biznisa na izjave britanskih zvaničnika o nameri Londona da nakon Bregzita koordinira svoju politiku sankcija protiv Rusije. Postoji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.