Rubljov: Ako nam opet zabrane da igramo na Vimbldonu, biće katastrofa

Izvor: B92, 17.Dec.2022, 14:21

Rubljov: Ako nam opet zabrane da igramo na Vimbldonu, biće katastrofa

Andrej Rubljov je zabrinut da bi Rusima i Belorusima opet mogli da zabrane učešće na Vimbldonu.

Poznato je da su čelnici LTA i Vimbldona ove godine doneli takvu odluku, zbog čega je ATP odredio da se na turniru ne dodeljuju poeni, a organizatori i Savez kazne sa milion evra.

Kako stvari stoje, čini se da u Londonu ponovo razmatraju mogućnost da zabranu produže i na 2023. godinu.

Ruski teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da je bilo sastanaka igrača i teniskih čelnika kako bi se rešili postojeći problemi.

"Imali smo sastanak sa čelnicima grend slemova i ATP. Stvarno je lepo što je ATP otvoreniji nego ranije u smislu da pomognu svakom. Bili smo vrlo iskreni, dali smo mnogo opcija i kako na mnoge načine može da se pomogne", kaže Rubljov.

Rubljov dodaje da bi produžetak zabrane na Vimbldonu bio katastrofalan za tenis.

"Ako nas zabrane drugu godinu zaredom, neće biti promena, biće to nešto najgore za tenis. Tako se doliva ulje na vatru u tenisu. I to ne pomaže situaciji. Nudimo pomoć u svakom mogućem pravcu. Želimo da pokažemo da tenis može da bude iznad politike", zaključio je Rubljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.