Rog za kriket kao olimpijski sport

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jun.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rog za kriket kao olimpijski sport

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog izjavio je da će podržati inicijativu da se kriket uvrsti u listu olimpijskih sportova.
Rog je ocenio da bi kriket mogao da bude značajno pojačanje već za OI u Londonu 2012. godine, a Međunarodni savet tog sporta do kraja juna odlučiće o podnošenju zahteva za učešće na predstojećim Igrama.
– Volim da gledam kriket. Reč je o važnom i popularnom sportu, koji ima veliku tadiciju. Interesantan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je sa taktičke strane, zahteva dosta strpljenja i jedini je sport u kojem i posle petog dana možete imati nerešen rezultat – rekao je Rog.
Kriket je bio olimpijski sport na Igrama u Parizu 1900. godine, kada je Velika Britanija osvojila zlatnu medalju pobedivši u finalu selekciju Francuske.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.