Rog podržava kriket

Izvor: RTS, 07.Jun.2011, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rog podržava kriket

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog izjavio je da će podržati inicijativu da se kriket uvrsti u listu olimpijskih sportova.

Rog je ocenio da bi kriket mogao da bude značajno pojačanje već za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, a Međunarodni savet tog sporta do kraja juna odlučiće o podnošenju zahteva za učešće na predstojećim Igrama.

"Volim da gledam kriket. Reč je o važnom i popularnom sportu, koji ima veliku tadiciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Interesantan je sa taktičke strane, zahteva dosta strpljenja i jedini je sport u kojem i posle petog dana možete imati nerešen rezultat", rekao je Rog.

Kriket je bio olimpijski sport na Igrama u Parizu 1900. godine, kada je Velika Britanija osvojila zlatnu medalju pobedivši u finalu selekciju Francuske.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rog podržava ideju da kriket postane olimpijski sport

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jun.2011

LOZANA - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog izjavio je danas da će podržati inicijativu da se kriket uvrsti u listu olimpijskih sportova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Predstavljena baklja kojom će se preneti Olimpijski plamen

Izvor: Beta, 08.Jun.2011, 14:24

LONDON, 8. juna 2011. (Beta-AP) - Organizatori letnjih Olimpijskih igara 2012. godine predstavili su u sredu u Londonu baklju kojom će biti prenet olimpijski plamen na ceremoniji otvaranja...Ona je sačinjena od zlatnih aluminijumskih cevi koje čine mrežu sa osam hiljada rupa, što je broj nosilaca...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.