Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 20:23

Real pokušava da ublaži istorijsku štetu, gleda ka Engleskoj i nada se

Mada deluje prilično nerealno da neko za ovakvog Edena Azara plati 50.000.000...

Odavno se ne postavljaju pitanja. Odavno nije dilema nego činjenica - Eden Azar (31) je najveći promašaj u istoriji Real Madrida.

Mdridski mediji nedavno su precizno sračunali: za nešto manje od dve i po godine na Santijago Bernabeuu Belgijanac je zbog povreda propustio 62 utakmice?! Mada podaci o iznosu njegovog transfera iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Londona u Madrid variraju, Marka navodi da je svaki njegov nastup dosad Kraljevski klub koštao blizu 2.000.000 evra.

I to nije sve. Za sve ovo vreme Azar je usled povreda van terena proveo 482 dana.

Sad kad je konačno povezao nekoliko nedelja treninga opet ga nema u timu. Jednostavno, Karlo Ančeloti ga ne vidi kao važan faktor, ne veruje mu i šansu radije daje nekim drugim igračima. Proteklog vikenda propustio još jedan El Klasiko - peti u nizu, što će reći da nije odigrao nijedan otkako je došao u Madrid - a jureći gol sinoć protiv Osasune, Karleto je uz levu aut liniju, na Azarovu omiljenu poziciju, gurnuo Marsela, a ne Belgijanca.

Siatuacija jasna kao dan - Real po svaku cenu želi da se reši Edena Azara. Konačni rok trebalo bi da bude naredno leto, za kada je planiran veliki kraljevski pazar (podsetimo, prva meta biće Kilijan Mbape), međutim idealno bi bilo kada bi najskuplji igrač u istoriji kluba otišao još ove zime.

"On ima apsolutno sve, ali očigledno je da mora da se pomiri sa situacijom", kazao je Ančeloti, poslavši jasnu poruku igraču. "Eden trenutno za šefa ima čoveka koji preferira neke druge igrače".

O mogućnosti da Azar još u januaru spakuje kofere večeras piše Dejli mejl i kao klubove koji ga imaju na radaru pominju Čelsi i Njukasl. Na Stamford bridžu dobro pamte period Edenove vladavine, ali iz kluba se niko od zvaničnika nije oglasio kako bi prokomentarisao mogućnost njegovog povratka. Tomas Tuhel ima sasvim fino skockan tim i trenutno mnogo više brine o situaciji oko Antonija Ridigera koji mu izmiče iz ruku, jer pregovori oko novog ugovora ne idu baš najbolje.

S druge strane, povezivanje s Njukaslom nikoga ni najmanje nije iznenadilo. Sa Svrakam će se tek dovoditi u vezu na desetine, pa i stotine igrača, jer nove gazde, navodno, već u januaru planiraju da potroše oko 200.000.000 funti na nove igrače. Međutim ni sa Sent Džejms Parka nema pozitivnih signala kada je u pitanju posrnuli as.

U takvoj situaciji Realova želja da od prodaje Edena Azara izvuče najmanje 42.000.000 funti (oko 50.000.000 evra) u ovom trenutku deluje poprilično nerealno.

Kako to obično biva sa zimskim mesecima i velikim, preplaćenim zvezdama, pozajmica se nameće kao najprirodnije rešenje...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.