Rafa Benites se nudi Čelsiju

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafa Benites se nudi Čelsiju

Španac Rafa Benites potvrdio je želju da se vrati svom poslu i da se nađe na klupu nekog od vodećih evropskih klubova, a trenutno merka Čelsi.

Plavci' su u nedelju otpustili Andrea Viljas-Boaša, a baš Benites je jedan od favorita da u skorijoj budućnosti preuzme londonski klub.

Benites je zaslužio velike počasti kao trener Liverpula, Intera i Valensije sa kojima je osvajao najveće trofeje - >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ligu šampiona, Kup UEFA, dve Primere kao i FA kup.

"U svim klubovima u kojima sam radio uvek sam težio najvećim ciljevima. Iskustvo koje sam imao prilikom osvajanja Lige Šampiona me tera da opet ponovim takav uspeh”, rekao je Benites.

Na spekulacije medija o njegovom imenovanju za trenera Čelsija, Benites nije hteo da se izjasni. Ipak, izrazio je žaljenje zbog odlaska Viljas-Boaša sa klupe 'plavaca’.

"U današnjem fudbalu, menadžeri se posle dva ili tri poraza nalaze pod velikim pritiskom, a u takvim uslovima nije lako raditi”, rekao je Benites.

Benites se osvrnuo na loše partije koje ove sezone pruža španski reprezentativac Fernando Tores, sa kojim je sarađivao u Liverpulu.

"U vreme kada sam bio trener Liverpula, Fernando Tores je bio u odličnoj formi i bio sam prezadovoljan i njegovim igrama i ponašanjem van terena. Sigurno je da takve igre može da pruža i u Čelsiju”, istakao je Benites.

Viljas-Boaša će na mestu trenera Čelsija do kraja sezone zameniti njegov dosadašnji pomoćnik Roberto di Mateo, a više o pretendentima za klupu 'plavaca’ možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme’.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Benitez se nudi Čelsiju

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2012

Španac Rafael Benitez potvrdio je želju da se vrati svom poslu i da se nađe na klupi nekog od vodećih evropskih klubova, a trenutno mjerka Čelsi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.