REVOLUCIJA Od kože muškarca napravili veštačku spermu i jajne ćelije!

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REVOLUCIJA Od kože muškarca napravili veštačku spermu i jajne ćelije!

Naučnici s prestižnog britanskog Univerziteta Kembridž uspeli su na osnovu kože muškarca da stvore primitivne oblike veštačke sperme i jajne ćelije, prenosi danas londonski list Gardijan.

"Istraživači bi u budućnosti mogli da proizvode polne ćelije, genetički identične ćelijama budućih roditelja", naveo je list.

Naučnici su primitivne oblike spermatozoida i jajne ćelije napravili od kože muškarca jer se od nje može napraviti i muška i ženska >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << polna ćelija, što nije moguće na osnovu ženske kože koja ne poseduje muški hormozom Y za spermatoizoid.

Naučnici iz Kembridža su u još u ranoj fazi eksperimenta na laboratorijskim životinjama i još se ne zna da li bi nove, veštačke polne ćelije mogle da se oplode.

Izvor: blic
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Medicinsko “čudo”: Naučnici od ljudske kože napravili spermatozoide i jajne ćelije

Izvor: Svet, 26.Dec.2014

Naučnici s Kembridža uspeli su da naprave primitivne forme veštačke sperme i jajnih ćelija u naučnom dostignuću koje bi moglo da u potpunosti promeni borbu protiv steriliteta u budućnosti.. Tim istraživača je do ranih faza polnih ćeija stigao uzgajanjem matičnih ćelija u posebno kontrolisanim...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.