Querrey zaustavio Đokovića

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jul.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Querrey zaustavio Đokovića

LONDON - Najbolji teniser današnjice Novak Đoković pretrpeo je prvi Grand Slam poraz posle 30 uzastopnih pobeda.

Bolji od njega u 3. kolu Wimbledona bio je Sam Querrey koji je uspeo da završi posao koji je započeo u petak i slavi sa 7:6, 6:1, 3:6, 7:6.

Duel je zbog kiše i mraka prekinut u petak posle prva dva seta, a Đoković u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nije uspeo da napravi veliki preokret, pa će tako Wimbledon dobiti novog šampiona posle dve godine.

U subotu je meč ponovo u dva navrata prekidan, Novak je uspeo da dobije treći set, servirao je u četvrtom za 2-2, ali je pretrpeo brejk u 10. gemu i na kraju je izgubio posle taj brejka. Srpski teniser je osvojio poslednja četiri Gand Slama i postao prvi čovek u istoriji koji je to učinio na tri različite podloge, a tek treći u istoriji koji je vezao četiri najveća turnira.

Ovim porazom je prekinuo niz od 30 Grand Slam pobeda i 28 uzastopnih Grand Slam četvrtfinala.

Querrey će u osmini finala igrati protiv Nikolasa Mahuta koji je bio bolji od Pjera-Huja Herberta sa 3:1.

Foto: Beta/AP Photo/Alastair Grant
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.