Pronađena veza između SPAVANJA I ŽELJE ZA SLATKIŠIMA: Promena ove navike sprečiće vas da se PREJEDATE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2022, 20:13

Pronađena veza između SPAVANJA I ŽELJE ZA SLATKIŠIMA: Promena ove navike sprečiće vas da se PREJEDATE!

Evo šta naučnici kažu!

Ako svakog jutra vodite borbu sa ranim ustajanjem, to automatski budi žudnju za određenom hranom i na taj način se stvara krug loših navika koje bi trebalo da izbegavate.

Činjenica je da što smo više nenaspavani imamo veću potrebu za slatkišima, međutim, naučnici su u istraživanju otkrili koliko nam je dodatnog sna potrebno kako bismo podlegli manjem broju takvih žudnji za hranom tokom dana.

Naime, naučnici su uporedili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve grupe tokom studije "King's College-a" u Londonu, gde je jedna grupa dobila stručno savetovanje o spavanju, što je rezultiralo povećanjem dnevnog trajanja sna ispitanika.

Dakle, dodatni san je bio između 52 i 90 minuta po osobi, dok učesnici kontrolne grupe, s druge strane, nisu menjali svoje navike.

Oni koji su duže spavali konzumirali su dnevno 10 grama šećera manje nego pre, a  istovremeno su takođe konzumirali manje ugljenohidrata od kontrolne grupe.

Iz čega se izveo zaključak da ako želite da smršate, ili da se jednostavno zdravije hranite, trebalo bi pomno da pratite svoje navike spavanja – i možda da pokušate da odspavate dobar sat, pa čak i do 90 minuta više.

Iako je u većini slučajeva, verovatno praktičnije od kasnijeg ustajanja jednostavno ranije otići u krevet, ipak pokušajte da primenite sledeće: po mogućnosti bez uključenog TV-a u pozadini, i u manje-više isto vreme idite na spavanje. Kada se jednom naviknete, sve će biti jednostavnije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.