Privatni istražitelj preti poverljivim informacijama o kraljici Elizabeti II

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 08:14

Privatni istražitelj preti poverljivim informacijama o kraljici Elizabeti II

Privatni istražitelj koji je radio za britanski tabloid "Dejli miror" hvalio se da može da dobije zdravstveni karton kraljice Elizabete II, rekao je danas na sudu penzionisani policajac tokom procesa koji je princ Hari pokrenuo protiv tog lista.

Bivši policajac Derek Haslam rekao je Visokom sudu u Londonu da novinari "Dejli mirora" redovno plaćaju privatnoj kompaniji Saudern investigejšens (Southern Investigations) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nezakonito prikuplja informacije.

On je rekao da je ta kompanija bila uključena u "prikupljanje i dostavljanje poverljivih informacija koje su dobijene nezakonito, prisluškivanjem telefona, hakovanjem računara i telefona, podmićivanjem policajaca i drugim nezakonitim aktivnostima".

Haslam je dodao da je radio za londonsku policiju pre nego što je kasnih 1990-ih imao tajni zadatak da prikupi obaveštajne podatke o suosnivaču Southern Investigations Džonatanu Risu. Hari, mlađi sin kralja Čarlsa, i više od 100 drugih tuže Mirror Group Nevspapers (MGN), izdavača listova "Dejli miror", "Sandej miror" i "Sandej pipl", optužujući novine za hakovanje telefona i drugo nezakonito ponašanje između 1991. i 2011. godine.

Iz MGN-a su rekli da snažno negiraju sve optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.