Izvor: Radio 021, 24.Nov.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo britanski reditelj Nikolas Roug

Britanski reditelj Nikolas Roug, poznat po provoktivnim filmovima i saradnji s rok zvezdama Mikom Džegerom i Dejvidom Bouvijem tokom višedecenijske karijere, preminuo je danas u Londonu u 91. godini, saopštila je njegova porodica.

Roug se istakao u filmovima "Do not look Now" iz 1973, kao i u ostvarenju "Performance" s Džegerom i naučno-fantastičnom filmu "The Man Who Fell to Earth" s Bouvijem u glavnoj ulozi, prenela je agencija AP.

Reditelj je saradjivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u poznatim filmovima "Lorens od Arabije" i "Fahrenhajt 451".

Njegovi filmovi su poznati i po scenama koje nemaju hronološki red kao mozaik, zbog čega je gledaocu potrebna posebna pažnja da to složi kako bi kako bi razumeo priču.

Roug je uticao na brojne poznate reditelje kao što su Stiven Soderberg, Kristofer Nolan, Ridli Skot, Deni Bojl i Fransoa Ozon.

Bio je u braku tri puta i ima šestoro dece.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Umro britanski reditelj Nikolas Roug

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2018

Nikolas Roug, istaknuti britanski reditelj poznat po provokativnim filmovima i saradnji sa rok zvezdama Mikom Džegerom i Dejvidom Bouvijem tokom šestodecenijske karijere, umro je u 91. godini...Roug, reditelj "Don''t Look Now" iz 1973. godine i mnogih drugih ostvarenja, preminuo je u petak uveče,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.