Umro britanski reditelj Nikolas Roug

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro britanski reditelj Nikolas Roug

Nikolas Roug, istaknuti britanski reditelj poznat po provokativnim filmovima i saradnji sa rok zvezdama Mikom Džegerom i Dejvidom Bouvijem tokom šestodecenijske karijere, umro je u 91. godini.

Roug, reditelj "Don''t Look Now" iz 1973. godine i mnogih drugih ostvarenja, preminuo je u petak uveče, rekao je za AP njegov sin Nikolas Roug Mlađi.

"Bio je izvanredan otac. U avgustu je napunio 90 godina", naveo je sin.

Roug je radio sa Džegerom u filmu "Performance", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa Bouvijem u "The Man Who Fell to Earth", gde je pevač glumio vanzemaljca koji dolazi na Zemlju u nastojanju da spase sopstvenu planetu.

Njegovo poslednje veće ostvarenje bilo je "The Witćes" iz 1990. godine, sa Anđelikom Hjuston u glavnoj ulozi.

Roug je rođen u Londonu, a sarađivao je i u nekoliko poznatih filmova, kao što su "Lorens od Arabije" i "Farenhajt 451".

Ženio se tri puta i dobio šestoro dece.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro britanski reditelj Nikolas Roug

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2018

LONDON - Nikolas Roug, istaknuti britanski reditelj poznat po provokativnim filmovima i saradnji sa rok zvijezdama Mikom Džegerom i Dejvidom Bouvijem tokom šestodecenijske karijere, umro je u 91. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.