Preminuo Robert Šerman, kompozitor Diznijevih filmova

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Robert Šerman, kompozitor Diznijevih filmova

Pisac pesama Diznijevih filmskih klasika Robert B. Šerman preminuo je u Londonu u 86. godini.

Sa svojim bratom Ričardom, Šerman je komponovao pesme za brojne Diznijeve filmove, među kojima su "Knjiga o džungli", "Aristokrate", "Meri Popins" i "Čiti Čiti Beng Beng".

Njih dvojica napisali su i pesmu "It's a Samll World After All", koja je izvedena na Svetskoj izložbi 1964. godine u Njujorku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Za "Meri Popins" osvojili su dve nagrade Oskar i jednu nagradu Gremi, a dobili su i zajedničku zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih.

Braća su objavila ukupno 23 zlatna i platinasta albuma i jedini su Amerikanci koji su ikada pobedili na Moskovskovskom filmskom festivalu, sa filmom "Tom Sojer" 1973. godine.

Šermanov sin Džefri napisao je na Fejsbuku da je njegov otac "želeo da svetu donese radost, u čemu je bez sumnje uspeo".

Povezane vesti: Danas je godišnjica smrti Hita Ledžera Mark Volberg se odriče umetnosti zbog žene Aukcija umetničke zbirke Tonija Kertisa u septembru Umro američki apstraktni umetnik Saj Tvombli Umro režiser Sidni Lamet
Pogledaj vesti o: London,   Dodela Oskara 2013

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.