Polovina Britanaca za referendum o odnosima Londona i EU

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jun.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovina Britanaca za referendum o odnosima Londona i EU

LONDON, 11. juna 2012. (Beta-AFP) - Skoro polovina Britanaca smatra da odmah treba održati referendum kako bi se redefinisali odnosi Velke Britanije i Evropske unije (EU), pokazuju rezultati ankete koji su objavljeni u ponedeljak.

LONDON, 11. juna 2012. (Beta-AFP) - Skoro polovina Britanaca smatra da odmah treba održati referendum kako bi se redefinisali odnosi Velke Britanije i Evropske unije (EU), pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rezultati ankete koji su objavljeni u ponedeljak.Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo institut Populus, 49 odsto ispitanika veruje da je neophodno da se referendum o odnosima Velike Britanije i EU održi što je pre moguće.Oko 13 odsto stanovnika Velike Britanije smatra da održavanje takvog referenduma nije neophodno u bliskoj budućnosti.Rezultati objavljeni u listu Tajms (The Times) od ponedeljka pokazuju i da trećina Britanca veruje da Velika Britanija treba da bude deo posebnog tržišta u okviru proširene EU, dok je 40 odsto njih protiv toga.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.