Policiji preti bankrot zbog nereda

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policiji preti bankrot zbog nereda

London -- Zbog talasa nereda koji su zahvatili Veliku Britaniju, britanska policija mogla bi već do kraja avgusta da proglasi bankrotstvo, javlja Itar-Tas iz Londona.

Kako navodi agencija, takva pretnja proističe iz specijalnog Zakona o neredima iz 1886, po kojem je policija obavezna da isplati novčanu kompenzaciju u slučaju nanošenja štete na imovini građana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući oštećenje zgrada u uličnim neredima, u roku od 14 dana od trenutka podnošenja zahteva oštećene strane.

Pri tom, ne postoji ograničenje razmera isplate.

"Izvršićemo sve svoje obaveze u skladu sa zakonom, jednostavno nemamo drugog izlaza”, rekao je Itar-Tasu neimenovani predstavnik Skotland jarda.

Naknada se isplaćuje iz budžeta onih policijskih službi koje su aktivne u oblasti gde su izbili neredi.

Rukovodstvo policije je nekoliko decenija insistiralo na ukidanju tog zakona, ali parlament nije uključio to pitanje na dnevni red, pa se posle masovnih nereda poslednjih pet dana u gradovima Engleske i Velsa, praćenih pustošenjem i pljačkama prodavnica i druge imovine, policija našla u situaciji da plaća velike sume.

Ruska državna agencija prenosi proračune Asocijacije britanskih osiguravača po kojima je samo u Londonu naneta šteta za prva tri dana nereda dostigla sto miliona funti.

Itar-Tas je, takođe, izvestio da je samo kod jednog od uhapšenih u Londonu oduzet kofer sa skupim elektronskim uređajima opljačkanim u velikoj prodavnici ra;unarske i bele tehnike vredan 40.000 funti, dok je drugi 18-godišnji stanovnik Londona optužen za krađu nakita iz juvelirnice u vrednosti od 20.000 funti.

Jedan od izgrednika je uhvaćen u krađi dve majice i kažnjen sa 150 funti, dok je u pokušaju pljačke u londonskoj oblasti Krojdon uhvaćen u trgovinskom centru i jedan 31-godišnji radnik osnovne škole, piše ruska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog nereda britanskoj policiji preti bankrot

Izvor: Mondo, 11.Avg.2011

Zbog talasa nereda koji su zahvatili Veliku Britaniju, britanska policija mogla bi već do kraja avgusta da proglasi bankrot.

Nastavak na Mondo...

BRITANSKOJ POLICIJI PRETI BANKROT ZBOG NEREDA

Izvor: Kurir, 11.Avg.2011

LONDON - Zbog talasa nereda koji su zahvatili Veliku Britaniju, britanska policija mogla bi već do kraja avgusta da proglasi bankrot, javlja Itar-TASS iz Londona...Kako navodi agencija, takva pretnja proističe iz specijalnog Zakona o neredima iz 1886. godine, po kojem je policija obavezna da isplati...

Nastavak na Kurir...

Šteta u Britaniji 200 miliona funti

Izvor: TvojPortal.com, 11.Avg.2011

/bizlife.rs/ Neredi koji su ove sedmice zahvatili britanske gradove prouzrokovali su štetu veću od 200 miliona funti (323 miliona dolara).. . To je dvostruko veća šteta nego što je provobitno procenjeno.. . Prema specijalnom Zakonu o neredima iz 1886. godine, policija je obavezna da isplati...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.