Podela plena u derbiju severnog Londona

Izvor: Sportske.net, 08.Nov.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podela plena u derbiju severnog Londona

Totenhem nije dozvolio lokalnom rivalu Arsenalu da preuzme lidersku poziciju na tabeli...

Odličan derbi na 'Emiratima', ukupno gledano 'Tobdžije' su bile bolji rival, ali to nikako ne znači da je bod koji su 'Pevci' osvojili nezaslužen.

Arsenal je bolje otvorio meč, ali većih uzbuđenja pred golom Iga Lorisa gotovo da nije bilo u prvom poluvremenu.

S druge strane, Totenhem je prvi put zapretio preko Erika Dajera u 25. minutu igre koji je bio u gol šansi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nakon prekida koji je izveo Kristijan Eriksen, a sedam minuta kasnije gosti su poveli.

Dani Rouz je odigrao odličan dubinski pas sa Harija Kejna, Košćelni je zakasnio sa pravljenjem ofsajd pozicije, napadač 'Sparsa' je izašao sam pred Čeha i doveo svoj tim u vođstvo.

U drugom poluvremenu je Arsenal pritiskao svim snagama rivala, Loris je bio čudesan u nekoliko situacija, a Olivijea Žirua zaista nije hteo gol na ovom derbiju.

'Pevci' su bili opasni iz prekida, zapretili u par navrata preko Eriksena i Tobija Aldervierlda, ali Petr Čeh je maestralnim intervencijama dokazao da je jedan od najboljih golmana novije fudbalske istorije.

'Tobdžije' su stigle do izjednačenaj u 77. minutu, Mesut Ozil je ponovo bio u ulozi asistenta, strelac je bio rezervista Kiran Gibs samo što je ušao u igru umesto Džoela Kempbela.

Zanimljivo, bio je to 24.000-ti gol u Premijer ligi.

Arsenal je imao još jednu dobru priliku da preokrene rezultat, Loris je ponovo frustrirao Žirua.

Do kraja je ostalo 1:1, 'Tobdžije' nisu iskoristile proliku da zauzmu čelo tabele nakon kiksa Mančester Sitija na Vila Parku, dok Totenhem ostaje nesavladiv u Premijer ligi u tekućoj sezoni još od prvog kola kada je nezasluženo izgubio na 'Old Trafordu'.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Venger odahnuo, prvi poraz za Klopa!

Izvor: Mondo, 08.Nov.2015

Dva sjajna meča odigrana su ovog popodneva u Premijer ligi. Liverpul prvi put izgubio pod vođstvom Jirgena Klopa...Olivije Žiru po navici ispromašivao se, pogodio prečku, "omašio" dva zicera glavom i odahnuo tek kada je Kjeran Gibs na pas, koga drugog, do Mesuta Ozila, uspeo da izjednači na 1:1...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.