Izvor: Scandal.rs, 06.Avg.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po kraljevskoj preporuci: Najposećenije mesto u Londonu ovog leta je…

Britanska kraljica Elizabeta II svakog leta se odmara u Škotskoj. Tada se otvaraju vrata Bakingemske palate, pa i obični “smrtnici” mogu da vide kakav je život na dvoru.

Otprilike 400.000 ljudi posetiće Bakingemsku palatu dok se kraljica odmara na škotskim brežuljcima. Ogromne sobe, dvorane i predsoblja posetioci imaju priliku da razgledaju u razdoblju od 25. jula do 27. septembra, dakle, puna dva meseca.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << />Za otprilike 20 funti može se razgledati jedna od najatraktivnijih londonskih građevina, ali prilikom obilaska isprobati i kraljevski čaj i keksići.

Ove godine, prvi put nakon što je palata otvorena za javnost 1993. godine, posetioci će moći da vide i takozvane državničke sobe, u kojima se kraljica sastaje s premijerima raznih zemalja.

Prilikom obilaska posetioci će saznati i kako izgledaju jelovnici za svečane goste, koja se odeća nosi za kakvu priliku i mnoge druge zanimljivosti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.