Pistorijus ubio devojku, mislio da je provalnik

Izvor: Politika, 14.Feb.2013, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijus ubio devojku, mislio da je provalnik

JOHANESBURG –Južnoafrički atletičar, višestruki šampion na Paraolimpijskim igrama i učesnik Olimpijskih igara u Londonu, Oskar Pistorijus uhapšen je u Pretoriji, pošto je rano jutros usmrtio svoju devojku Rivu Stenkamp.

Pistorijus je sa četiri hica u glavu i jednim u ruku u ruku pogodio 30. godišnju devojku, za koju je mislio da je provalnik. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Mediji u Južnoj Africi prenose da je u pitanju nesrećan slučaj i da je nesrećna devojka želela da iznenadi Pistorijusa za Dan zaljubljenih

Za sada nema izveštaja policije, ali američki NBC javlja da će popularni „Blejd raner” najverovatnije biti optužen za ubistvo.

Pistorijus je bio šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008. i 2012. godine na 100, 200 i 400 metara, kao i u štafeti 4x100 metara.

On je ujedno i vlasnik svetskih rekorda na 100 (10,91) i 200 metara (21,30).

Južna Afrika je država sa izuzetno visokom stopom kriminala i mnogi građani poseduju oružje kako bi se zaštitili od provalnika.

Tanjug

objavljeno: 14.02.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.