Otporaška pesnica kao svetski brend

Izvor: NaDlanu.com, 19.Maj.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otporaška pesnica kao svetski brend

Na 7. Berlinskom bijenalu, koje okuplja oko 30 umetnika i aktivista iz celog sveta, Srbiju je predstavio direktor Centra za primenjenu nenasilnu akciju, nekadašnji osnivač pokreta Otpor Srdja Popović.

Popović je, zajedno s ruskom multimedijalnom umetnicom Anom Jermolajevnom, koja godinama uspesno izlaže u Beču, Berlinu, Sofiji, Londonu i Moskvi, održao radionicu "Nema Revolucije Bez Inovacije".Na radionici su učestvovali umetnici, novinari i gosti iz desetak zemalja. Na radionici se raspravljalo o tome kakva je bila uloga umetnosti i inovacije u politickim i drustvenim pokretima širom sveta.Razgovaralo se i o tome kako je simbol organizacije Otpor, pesnica koju je dizajnirao Nenad Petrović, postala svetski brend i inspiracija pokretima u Gruziji, Keniji, Venezueli, Iranu i Egiptu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.