Obrat: Johnsonova suspenzija parlamenta ipak nelegalna

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Sep.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrat: Johnsonova suspenzija parlamenta ipak nelegalna

LONDON - Iako je prije samo tjedan dana najviši građanski sud Škotske proglasio legalnom odluku britanskog premijera Borisa Johnsona da suspendira britanski parlament, u srijedu je došlo do obrata.

Isti je sud nakon žalbe, odlučio kako je suspenzija parlamenta ilegalna proglasivši taj Johnsonov potez pokušajem opstrukcije parlamenta.

Vijeće sastavljeno od trojice sudaca presudilo je u korist grupe političara iz različitih stranaka koji su doveli u pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << legalnost premijerovog poteza.

Riječ je o obratu jer je isti sud prije samo tjedan dana odlučio kako Johnson time nije prekršio zakon. Suci su zaključili kako je suspenzija bila motivirana željom da se opstruira parlament.

'Sud će proglasiti zahtjev britanskog premijera kraljici za suspenzijom parlamenta nezakonitim i time će poništiti efekte suspenzije', poručili su suci.

Podsjetimo, najviši građanski sud Škotske prošle je srijede legalnom proglasio odluku premijera Borisa Johnsona da kasnije ovoga mjeseca suspendira britanski parlament do samo dva tjedna prije nego Britanija napusti Europsku uniju rekavši kako to nije pitanje o kojem treba odlučivati sudac.

Sudac Raymond Doherty je odbacio tužbu 75 proeuropskih parlamentaraca o blokiranju suspenzije, koje protivnici kritiziraju kao potez šefa vlade kako bi ih spriječio da blokiraju Brexit bez dogovora 31. listopada.

'Moje stajalište je da nije bilo kršenja zakona', izjavio je sudac Doherty.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Škotski sud proglasio suspenziju britanskog parlamenta nezakonitom

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2019

Škotski sud proglasio je danas nezakonitom odluku britanskog premijera Borisa Džonsona da suspenduje parlament, ali nije naložio poništenje suspenzije...Tročlano sudsko veće podržalo je tužbu grupe političara iz raznih stranaka koji su se suprotstavili premijerovom potezu...Današnjom odlukom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.