Britanija: Mrtvi migranti u hladnjači su kineski državljani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Mrtvi migranti u hladnjači su kineski državljani

Osam žena i 31 muškarac, čija tela su nađena u kamionu u istočnom Londonu, bili su kineske nacionalnosti, saopštila je britasnska policija, što je potvrđeno iz Pekinga.

"Imamo potvrdu da su svih osam žena i 31 muškarac kineske nacionalnosti", saopštila je policija.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo da su svih 39 osoba nađenih u hladnjači bili Kinezi, prenosi Rojters pozivajući se Global tajms.

U toku je pretres tri imanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Severnoj Irskoj, u potrazi za osumnjičenima koji bi mogli biti deo lanca krijumčara migrantima.

Vozač kamiona, 25-godišnji Irac Mo Robinson iz Severne Irske će ostati u pritvoru, saopštila je policija.

U kamionu, koji je vozio , nalazilo se 38 odraslih osoba i jedan tinejdžer su krenuli su u potragu za "boljim životom" u Veliku Britaniju iz Belgije, a stradali su surovom smrću.

Njihova agonija je trajala satima. Bili su zatvoreni u hladnjači, bez vazduha, i bez šanse da neko čuje njihove vapaje.

Sumnja se da su se oni smrzli u "apsolutno užasnim" uslovima, prenosi Dejli mejl. Stručnjaci smatraju da je temperatura u rashladnoj prikolici bila niža od -25 stepeni.

Istraga u S. Irskoj: Kamion i kontejner sa ljudima odvojeno putovali?

Policija je danas pretresla dve lokacije u Severnoj Irskoj i ispitivala vozača kamiona u sklopu istrage o smrti 39 ljudi pronađenih u kontejneru u industrijskom parku na jugoistoku Engleske.

Kamion i kontejner sa ljudima unutra očigledno su odvojeno putovali pre nego što su stigli do industrijskog parka Voterglejd u Grejsu, udaljenom 40 kilometara istočno od Londona na reci Temzi, preneo je AP.

Britanska policija saopštila je da veruje da je kontejner krenuo iz luke Zebrjuge u Belgiji do Parflita u Engleskoj, gde je stigao rano u sredu.

U izveštaju o proceni teškog i organizovanog kriminala Nacionalne agencije za kriminal od prošle godine navodi se da postoji "veći fokus" na sve veći broj krijumčara u Belgiji nakon zatvaranja migrantskog kampa Denkerk 2017. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svih 39 žrtava pronađenih u hladnjači su kineski državljani

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2019

LONDON - Svih 39 osoba nađenih u hladnjači na industrijskom imanju blizu Londona su kineske nacionalnosti, prenose britanski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.