Nisu Beograd samo splavovi, evo šta mu daje posebnu atmosferu

Izvor: Press, 31.Avg.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisu Beograd samo splavovi, evo šta mu daje posebnu atmosferu"

Beograd nije najočiglednija destinacija za posetu tokom leta, ali sigurno zna kako da usija sezonu, piše list "London ivning standard", a kao glavni razlog za posetu srpskoj prestonici navodi "zavodljiv osećaj života na otvorenom".
Foto: thinkstock
"Nisu samo noćne žurke na splavovima i barovima usidrenim duž reka Dunava i Save to >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << što Beogradu daje prijatno uzbudljivu atmosferu. Niti su to brojni festivali, koji se održavaju praktično tokom cele godine. To je zavodljiv osećaj života na otvorenom - na terasama kafea, u mnogobrojnim parkovima u gradu, u nebrojenim baštama barova, u biskopima na otvorenom - prosto je nemoguće ne uživati u tome", navodi novinarka lista Meri Novaković. 

U reportaži iz Beograda ona pominje i festival piva, koji je održan na Ušću, gde navodi da su svi dobro raspoloženi i ističe da je ulaz na festival besplatan. 

Obilazeći prestonicu Srbije biciklom, Novakovićeva opisuje predele oko Save i Dunava, a Zemun naziva "atraktivnim predgrađem, čija neobarokna arhitektura prikazuje njegovu prošlost". 

Govoreći o Novom Beogradu, navodi da su tamo zgrade iz doba Tita, te da je arhitektura "manje inspirativna", izuzimajući zgradu Geneksa u obliku slova H. 

Biciklistička staza odvela je novinarku i do Savskog keja, gde se nalaze splavovi, a potom i do Ade Ciganije, za koju kaže da je najposećenije mesto tokom leta i čija plaža, ističe, nosi plavu zastavicu. 

Ada je, navodi ona, "gradsko igralište" sa desetinama kafića, sportovima na vodi, terenima za golf.... 

"Ali u prometnom istorijskom centru Beograda, u Starom gradu, dve noge su generalno bolje nego dva točka. Glavna pešačka zona, Knez Mihailova, odiše karnevalskim duhom - zabavljačima i tezgama, koje upotpunjuu živopisne terase kafića", navodi novinarka. 

Prošla je u svojoj reportaži i pored novootvorenog Narodnog muzeja, studentskog kvarta, a prošetala se i ulicama Dorćola. 

"Možete da tragate za barovima, kafićima i restoranima, nabijenim u uskim ulicama", primetila, a kao mogući izbor za večeru pomenula restorane u Beton hali, gde, kaže, može da se proba različita hrana i oseti miks turske i balkanske kuhinje. 

Na jednom splavu autorka reportaže uživala je u džez muzici, a utiske koje je upotpunila fotografijama, zaokružila je opaskom: "Leto u gradu retko je zvučalo ovako dobro".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.