Nisam ostavio Njukasl, neću ni Fulam!

Izvor: Mondo, 03.Avg.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam ostavio Njukasl, neću ni Fulam!"

Aleksandar Mitrović veliki je optimista pred početak nove sezone, u kojoj sa londonskim klubom želi da izbori povratak u Premijer ligu.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović potvrdio je ovog leta da je od onih specifičnih fudbalskih "glava", koje retko kada biraju jednostavna i lagodna rešenja.

Posle ispadanja Fulama iz Premijer lige lako je mogao da promeni sredinu, možda čak da ode u Kinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i dobro napuni džepove, kako su uradili mnogi evropski asovi u naponu snage, ali "Mitar" je potpisao novi ugovor sa svojim klubom.

Na pet godina!

U subotu popodne, na gostovanju Barnsliju, počeće još jednu sezonu engleskog Čempionšipa, čija je svakako jedna od najvećih zvezda.

"Nisam čovek koji beži od problema. Nisam napustio Njukasl kada je ispao pre tri godine, pa neću ni Fulam. Ovaj klub je meni i mojoj porodici pružio mnogo ljubavi, u vreme kada sam bio u teškoj situaciji", podsetio je Mitrović na zimu 2018, kada ga je Slaviša Jokanović doveo iz Njukasla, isprva na pozajmicu.

"VAR? Nisam oduševljen"

Da može da promeni jednu stvar u fudbalu, to bi bilo... "Ukinuo bih VAR. Nisam oduševljen time, možda zbog lošeg iskustva sa Svetskog prvenstva. Srećan sam što ga ove sezone nećemo imati u Čempionšipu".

"Neću da odem iz Fulama, sada kada je njemu teško".

Iako u septembru puni tek 25 godina, Mitrović je u karijeri prošao mnogo toga. I sa Fulamom je doživeo radost zbog povratka u Premijer ligu, pa razočaranje kada su shvatili da nisu dovoljno dobri da u njoj i ostanu.

"Ambicija u fudbalu mi je da osetim strast i da svaku utakmicu igram svim srcem. Fulam mi daje upravo to. Imam poštovanje kluba, ljubav navijača, saigrača i osoblja. Svaki put kada izađem na teren 'Krejven Kotidža' osećam sreću".

Zato i nije želeo da ode, recimo u Vest Hem.

"Ovde se budim srećan, jedva čekam trening. Za neke stvari ne postoji cena".

Mitrović smatra da je menadžer Skot Parker po fudbalskoj filozofiji sličan Jokanoviću i da će to klubu doneti uspeh.

"To što je Skoti dobio poverenje na duže staze uticalo je na moju odluku da ostanem. Mislim da će unaprediti celu ekipu. Očekujem da u Čempionšipu budemo dominantni u većini mečeva".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.