Neslavni kraj projekta “engleski Arsenal“ - otišao i Kijeran Gibs

Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neslavni kraj projekta “engleski Arsenal“ - otišao i Kijeran Gibs

Toni Pjulis dobio fino pojačanje na Hotornsu

Bila je to lepa zamisao, ali u praksi nesprovodiva. Više je razloga verovatno, ali utisak je da je prvi i osnovni taj što engleski fudbaleri jednostavno nisu dovoljno dobri za najviše ambicije gazdi premijerligaških klubova. Posebno onih sa vrha tabele. Pa se tako raspala i ideja Arsena Vengera da na Emirejtsu napravi tim čiju bi kičmi činili domaći fudbaleri. Kijeran Gibs je samo poslednji među njima koji je na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kraju proglašen za višak.

Već više ni toliko mladi levi bek - Gibsu je 27 godina - napustio je London i za obeštećenje od 7.000.000 funti (oko 7.600.000 evra) prešao u Vest Bromvič Albion, koji ga je oteo ispred nosa Votfordu. Gibs je potpisao ugovor na četiri godine i pridružio se četi superzadovoljnog Tonija Pjulisa.

Jer kakav god da je, odigrao je 230 utakmica za Arsenal, a to nije malo. Problem je što rezultati nisu bili na onom nivou koji se očekuje od toliko plaćenih igrača. Ta visoka, previsoka očekivanja od engleskih fudbalera prethodno su sa Emirejtsa terala - i opet će - i Džeka Vilšera, a na istom putu je i Aleks Okslejd Čemberlen, Karl Dženkinson je takođe otišao.

Samo se Velšanin Aron Remzi, a njih petorica zajedno su decembra 2012. potpisali dugoročne ugovore i predstavljeni kao “britansko jezgro“ Arsenala, može smatrati uspehom, pre svega zbog golova u finalu FA kupa. Ali i to je relativno, jer se ipak više očekivalo.

Kad imaš jezgro britanskih fudbalera lakše je držati ih zajedno“, govorio je Venger te 2012. godine.

Možda je i bio u pravu, ali je omanuo sa izborom igrača. Istina, zaradio je klubu. Zato ga i vole u Arsenalu. Čelnici bar. Navijači bi radije da gledaju trofeje.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.