NEVEROVATNA BIOGRAFIJA SAŠE VIDIĆA: Zbog jedne stvari napravio sebi i drugima pakao od života

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 13:28

NEVEROVATNA BIOGRAFIJA SAŠE VIDIĆA: Zbog jedne stvari napravio sebi i drugima "pakao" od života

Neka mu je laka crna zemlja.

Srpski kreator i stilista Saša Vidić preminuo je u 52. godini u godini u KBC Bežanijska kosa, gde je primljen u teškom stanju, prema pisanjima medija, imao je početnu fazu sepse i bio je priključen na respirator.

Ko je bio Saša Vidić?

Jedan od naših najpoznatijih modnih kreatora i stilista koji je sarađivao sa brojnim imenima javne scene. Lično osmislio i kreirao dresove za srpske sportiste za Olimpijadu u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Londonu, ali je uradio i dresove za srpsku fudbalsku reprezentaciju, za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje je održano u Rusiji.

Zbog svog britkog jezika, često je ulazio u sukob sa svojim saradnicima, te su tako poslovne saradnje i završavane. Nikad se nije libio da kaže svoj stav, bez obzira da li će naići na osudu javnosti. Zbog toga se kaže da je zbog svoje iskrenosti anpravio pakao pre svega sebi.

Inače, Saša je rođen u selu Mlaka u Hrvatskoj, 18. januara 1971. godine, a svoje osnovno i srednje obrazovanje je završio u Pakracu. Jedno vreme je poznati kreator živeo i u Banja Luci, da bi se kasnije preselio kod svog ujaka u Beograd, u elitno naselje Bežanijska kosa, a kada je pobegao od rata u Bosni kao izbeglo lice. Iako ga je pored mode, veoma zanimao i dizajn enterijera, Vidić je istakao da nikako ne bi uspeo u tom poslu, jer je potrebno puno truda, školovanja, talenta i samopouzdanja, te da je on vrlo pak nesigurna osoba, iako se u javnosti drugačije predstavlja.

Osnivač marke „Broz“

Na početku svoje karijere, Saša Vidić je bio predstavnik mladalačkog, šik i urbanog dizajna, te je bio i osnivač modne marke „Broz“, a svoju prvu reviju kojom je predstavio ovaj brend, održao je 1997. godine, u metro stanici „Vuk“, u Beogradu što je izazvalo oprečne reakcije šire javnosti, te i modnih stručnjaka, ali je već tada bilo jasno, da se na modnoj sceni pojavio neko ko je spreman na uspeh i ko ima već izgrađene ideje i lični pečat.

Nakon početnog uspeha pomenute robne marke, Saša Vidić je izgubio inspiraciju jer je shvatio da se svi oblače po „kalupu“ i da nema šanse da uspe u svom ekstravagantnom stilu kreiranja, te se zaposlio kao kostimograf na RTS-u, da bi kasnije postao deo industrijske proizvodnje, i kreirao je svoje modele za poznati brend „Zekstra“, punih 14 godina

O njegovom privatnom životu se vrlo malo zna. Živeo je skromno, često je isticao da ga ispunjava umetnost i komunikacija sa osobama koje su prizemne i koje se ne prave da su „zvezde“, a imao je veliki broj prijatelja u svetu estrade među kojima su: Jelena Karleuša, Seka Aleksić, Aco Pejović, Mirka i Vujadin Savić, Vesna Dedić, Nikola Rađen, Ana Kokić, Nataša Bekvalac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVO JE UZROK SMRTI POZNATOG KREATORA: Saša Vidić U KBC Bežanijska kosa primljen u teškom stanju, bio priključen na RESPIRATOR

Izvor: Blic, 24.Apr.2023

Srpski kreator i stilista Saša Vidić umro je u 52. godini u KBC Bežanijska kosa.

Nastavak na Blic...

Saša Vidić pred smrt poslao jezivu poruku prijatelju u kojoj je naslutio sopstvenu smrt! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 11:25

Posle njega ostaje velika praznina....Srpski kreator i stilista Saša Vidić preminuo je juče u 52. godini u godini u KBC Bežanijska kosa, gde je primljen u teškom stanju, a prema pisanjima medija, imao je početnu fazu sepse i bio je priključen na respirator...Brojne javne ličnosti, oprostile...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.