Mladost iz Lučana na novom putu

Izvor: Politika, 08.Avg.2012, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladost iz Lučana na novom putu

Idejni tvorac svih velikih uspeha ovog kluba Radoš Milovanović najavljuje novo lice kluba u narednoj sezoni.- Trener Dejan Nikolić: Ponoviti plasman od prošle godine

Čuveni francuski sociolog Kahila Gibran je veoma često umeo da kaže da umetnost nastaje kada se tajna vizija umetnika i manifestacija prirode slože da nađu nove oblike. Prava je umetnost danas biti najbolji, prvi ispred drugih, ali, taj put ni malo nije lak. Srpski sport se na Olimpijadi u Londonu sreće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa novim izazovima, ali, nikada ne treba gubiti nadu. Tako je i sa fudbalom, našim nadanjima i očekivanjima. Ovog vikenda počinje novo fudbalsko prvenstvo Srbije, već po ustaljenom običaju najbolja mesta su rezervisana za večite, ali, pravi ljubitelji fudbala tvrde da će takmičenje u Prvoj ligi Srbije biti možda i interesantnije i neizvesnije. Među glavne favorite ubrajaju se kruševački Napredak, čačanski Borac, Metalac iz Gornjeg Milanovca ali i Mladost iz Lučana, koja je na kraju sezone osvojila odlično treće mesto, odmah iz novih superligaša niškog Radničkog i Donjeg Srema iz Pećinaca.

Ovaj prvoligaš podno Dragačeva je godinama u samom vrhu prvoligaške lestvice i to pre svega zahvaljujući jednom čoveku – Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru fabrike Milan Blagojević – Namenska, koja je zapravo glavni nosilac svih sportskih akcija, ne samo fudbalerima već i teniserima, košarkašima, odbojkašima. Danas je, nažalost, malo takvih iskrenih i istinskih fudbalskih zaljubljenika. Upravo zbog velike ljubavi ali i nesebičnom davanju  fudbalskom sportu, alfa i omega Lučanaca Radoš Milovanović je krajem prošle godine dobio najviše priznanje Fudbalskog saveza Srbije- zlatnu plaketu.

- Veoma se ponosim tim priznanjem jer je to praktično potvrda dobrog i uspešnog rukovođenja kluba. Fudbal je moj život, počeo sam da igram kao dečak, bio kapiten Mladosti a već tri decenije naša fabrika pomaže ovu decu, jer smatram da je to nešto najlepše, kaže Milovanović.

O ambicijama kluba pred start novog šampionata kaže:

- Cilj nam je da budemo u gornjem delu tabele. Realno, imamo dobar tim mladog i veoma ambicioznog trenera. Znamo ko su nam glavni konkurenti ali ih se ne plašimo, tvrdi on.

Mladost je u poslednje dve decenije prošla gotovo sve rangove takmičenja od najnižeg do najvišeg. U sezoni 2006-2007 igrala je u društvu najboljih i to pre svega zahvaljujući trenerskom tandemu: Neško Milovanović - Dejan Nikolić. U tom periodu igrađen je i jedan od najlepših stadiona u tom delu Srbije. Mnogi s pravom kažu da je stadion delo Radoša Milovanovića, jer je on čovek vizije.

-To je sportski objekat koji krasi naš grad. Imamo zaista jedan od najlepših Sportskih centara ali nam fali pič teren, čime bismo zaokružili čitav projekat. Nadamo se da će nam Fudbalski savez Srbije zajedno sa ministarstvom pomoći da i taj projekat realizujemo. Pripadamo onoj grupi klubova koja želi saradnju sa svima, tako smo prošle godine dali naš glavni teren na korišćenje Metalcu iz Gornjeg Milanovca, Slobodi Point iz Užica, kaže sa ponosom Radoš Milovanović.

Mladi trener Dejan Nikolić, koji je jedno vreme kao igrač nosi dres Mladosti igrao je i dve i po godine kao profesionalac u Belgiji i mnogim našim klubovima kaže da je milina raditi u klubu u kome se tačno zna ko za šta odgovara.

- Cilj nam je da budemo u gornjem delu tabele, ako možemo ponovimo uspeh od prošle sezone, iako neće biti lako. Liga će biti neizvesna do kraja a posebnu draž će imati činjenica da će iz Lige na kraju prvenstva ispasti čak šest timova. Opredelili smo se za rad sa mladim igračima, jer smatramo da je to jedna od najboljih opcija za klubove kao što je Mladost. Veliku zahvalnost dugujemo fabrici Milan Blagojević – Namenska, jer da nije njihove pomoći verujem da ni ovih rezultata ne bi bilo, itakao je mladi stručnjak koga već u subotu očekuje prvi ispit – komšijski derbi sa Jedinstvom Putevi iz Užica.

----------------------------------------------

Poziv reprezentaciji

Mlada reprezentacija je nedavno igrala u Užicu sa Farskim Ostrvima i taj trend će se po rečima predsednika Karadžića nastaviti i ubuduće. Najavljuje se da će u Nišu gostovati Vels u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Radoš Milovanović ima jednu veliku želju:

- Spremni smo da ugostimo bilo koju našu selekciju, bili bi zaista dobri domaćini a uostalom to bi mnogo značilo i za razvoj fudbala u ovom regionu, kaže Milovanović.

Dragan Todorović

objavljeno: 09.08.2012.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.