Mlada zvezda Nikola Avramović nastupa u Gvarneriusu

Izvor: B92, 17.Dec.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlada zvezda Nikola Avramović nastupa u Gvarneriusu

Pijanista Nikola Avramović nastupiće večeras u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, u okviru petog ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu "FMU i Gvarnerius nagrađuju".

Na programu će biti dela Hajdna, Betovena, Bramsa, Lista. Avramović (1991) je student "Royal College of Music" u Londonu. Osnovno muzičko obrazovanje stekao je u rodnoj Loznici, srednje muzičko obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u MŠ "Josip Slavenski" u Beogradu, a 2010. godine upisao je Fakultet muzičkih umetnosti, u klasi prof. Ninoslava Živkovića.

Tokom školovanja osvojio je više nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Nastupao je u svim značajnijim salama u Srbiji. Održao je veliki broj koncerta u inostranstvu i učestvovao na festivalima "Harrogate International Festival" i "Hispanija Keyboard Marathon".

Pohađao je majstorske kurseve kod renomiranih pedagoga kao sto su Ijan Džouns, Aleksandar Madžar, Sofija Guljak i Džulijan Lojd Veber. Dobitnik je nagrada iz fondova fakulteta "Katarina Aćimović", "Olga Mihajlović" i "Emil Hajek".

Godine 2014. bio je polufinalista takmičenja "Jeunesses Musicales" u Beogradu i pobednik audicije za "Yamaha" stipendiju koju dodeljuje Fakultet muzičkih umetnosti.

Trenutno je student prve godine master studija na "Royal College of Music" u Londonu, u klasi profesora Ijana Džounsa i Ešlija Vasa. Ciklus koncerata "FMU I Gvarnerius nagrađuju" podržavaju Grad Beograd i kompanija "Nelt", a ulaz je slobodan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.