Kultura

Subota, 17.12.2016.

09:29

Mlada zvezda Nikola Avramović nastupa u Gvarneriusu

Pijanista Nikola Avramović nastupiće večeras u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, u okviru petog ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu "FMU i Gvarnerius nagrađuju".

Izvor: Tanjug

Mlada zvezda Nikola Avramović nastupa u Gvarneriusu

Na programu će biti dela Hajdna, Betovena, Bramsa, Lista. Avramović (1991) je student "Royal College of Music" u Londonu. Osnovno muzičko obrazovanje stekao je u rodnoj Loznici, srednje muzičko obrazovanje u MŠ "Josip Slavenski" u Beogradu, a 2010. godine upisao je Fakultet muzičkih umetnosti, u klasi prof. Ninoslava Živkovića.

Tokom školovanja osvojio je više nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Nastupao je u svim značajnijim salama u Srbiji. Održao je veliki broj koncerta u inostranstvu i učestvovao na festivalima "Harrogate International Festival" i "Hispanija Keyboard Marathon".

Pohađao je majstorske kurseve kod renomiranih pedagoga kao sto su Ijan Džouns, Aleksandar Madžar, Sofija Guljak i Džulijan Lojd Veber. Dobitnik je nagrada iz fondova fakulteta "Katarina Aćimović", "Olga Mihajlović" i "Emil Hajek".

Godine 2014. bio je polufinalista takmičenja "Jeunesses Musicales" u Beogradu i pobednik audicije za "Yamaha" stipendiju koju dodeljuje Fakultet muzičkih umetnosti.

Trenutno je student prve godine master studija na "Royal College of Music" u Londonu, u klasi profesora Ijana Džounsa i Ešlija Vasa. Ciklus koncerata "FMU I Gvarnerius nagrađuju" podržavaju Grad Beograd i kompanija "Nelt", a ulaz je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: