Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović i Kif o predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom o regionalnoj saradnji i predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu koji će biti održan u Londonu.

Mihajlovićeva je rekla da Srbija ima važnu ulogu u promovisanju političke stabilnosti u regionu i napretku Agende povezivanja, kroz realizaciju infrastrukturnih projekata od regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << značaja, kao i u okviru Transportne zajednice, čije sedište će biti u Beogradu, navedeno je u saopštenju posle sastanka.

Srpska ministara i britanski ambasador razgovarali su i o glavnim temama samita, koji će biti održan u julu u Londonu kao deo Berlinskog procesa, a koje uključuju ekonomsku stabilnost, bezbednost i politiku i nasleđe.

"Povezivanje će ostati jedno od važnih pitanja na agendi, zajedno sa digitalizacijom koja je važna zbog podsticanja preduzetništva", rekao je Kif, piše u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o inicijativi Zorane Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, o otvaranju regionalne kancelarije "zapadnobalkanske šestorke" za pitanje ravnopravnosti polova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Važna uloga Srbije u promovisanju stabilnosti

Izvor: Blic, 19.Jun.2018

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas, u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom, da Srbija ima važnu ulogu u promovisanju političke stabilnosti u regionu i napretku agende povezivanja, kroz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.