Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej pod pritiskom da pripremi rezervni plan za Brexit

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej kaže da želi da Britanija i EU uskoro usaglase glavne crte prelaznog sporazuma o Brexitu, ali kaže i da nije sigurna da će detalji punog trgovinskog sporazuma biti dogovoreni do oktobra iduće godine.

"Preduzeća bi trebalo da se zadovolje time da znaju da će moći da tokom prelaznog perioda rade na istoj osnovi na kakvoj i sada to mogu", rekla je Mej liderima poslovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zajednice na konferenciji u Londonu, prenosi Rojters.

Premijerka Mej je pod pritiskom da pripremi rezervni plan ukoliko Britanija nije u mogućnosti da obezbijedi povoljan dogovor sa EU, a među onima koji je pritiskaju je i više donatora njene Konzervativne stranke.

Međutim, premijerka se suočava i sa pritiskom poslanika, koji žele da se konačan sporazum sa EU odobri kao poseban zakon, a koji bi mogao da znači i da bi rezultat "bez dogovora" mogao da bude blokiran u britanskom parlamentu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mej pod pritiskom da spremi rezervni plan za Bregzit

Izvor: B92, 06.Nov.2017

London -- Britanska premijerka Tereza Mej kaže da želi da Britanija i EU uskoro usaglase glavne crte prelaznog sporazuma o Bregzitu, ali da nije sigurna kada će to biti..."Preduzeća bi trebalo da se zadovolje time da znaju da će moći da tokom prelaznog perioda rade na istoj osnovi na kakvoj i sada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.