Malović: Dobra saradnja Srbije i Britanije

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Dobra saradnja Srbije i Britanije

Ministarka pravde Snežana Malović sastala se sa kolegom iz Velike Britanije lordom Meknelijem. Njih dvoje su konstatovali da je saradanja dveju država na veoma niskom nivou.

Ministarka pravde Snežana Malović razgovarala je danas u Londonu sa britanskim kolegom lordom Meknelijem o bilateralnoj saradnji dve države, kao i podršci Velike Britanije reformi srpkog pravosuđa i evropskim intergracijama Srbije.

Savet Evrope zabrinut zbog netolerancije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Srbiji

Valdner: EU nakon rešavanja statusa Kosova

Ðelić: Dobijamo status, ali ne i datum pregovora

"Razgovarali smo o saradnji između Srbije i Velike Britanije u pogledu pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i složili se da je saradnja naše dve zemlje na veoma visokom nivou", izjavila je Malović Tanjugu.

Ministarka je od Meknelija dobila uveravanja da će Velika Britanija pomoći Srbiji na putu ka evropskim integracijama, prilagođavanju sistema sistemu Evropske unije sve u želji, kako je navela, "da poštujemo ljudska prava, vršimo demokratizaciju našeg društva i ojačamo vladavinu prava".

"Dogovorili smo se da ćemo ubuduće više sarađivati po pitanju procesuiranja krivičnih dela organizovnog kriminala, posebno trgovine drogom i da ćemo pokušati da tu saradnju učinimo još intenzivnijom", napomenula je Malović.

Prema njenim rečima, tokom sastanka dogovorena je i podrška Velike Britanije za edukaciju i prilagođavanje našeg pravosudnog sistema za procesuiranje krivičnih dela korupcije, a naročito korupcije u javnim nabavkama.

Malovićeva boravi u dvodnevnoj poseti Londonu na poziv ministra pravde Velike Britanije Keneta Klarka da prisustvuje tradicionalnoj ceremoniji otvaranja Pravne godine u Engleskoj i Velsu, koja se održava u katedrali Vestminster ebi.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.