Malezija je otkazala festival nakon što je pevačica kritikovala…

Izvor: Piplmetar.rs, 23.Jul.2023, 03:44

Malezija je otkazala festival nakon što je pevačica kritikovala…

Jedan od nastupa benda 1975. godine, London, Foto: REUTERS

Malezijske vlasti zatvorile su danas muzički festival nakon što je pevač grupe „1975“ otvoreno kritikovao anti-gej zakone u zemlji i prijatelju iz benda tokom njihovog nastupa.
Ministar komunikacija Fahmi Fajil ocenio je pojavljivanje Meti Hilija u petak na početku Festivala dobrih vibracija kao „veoma nepristojno“.
Hili je koristio psovke u svom govoru kritikujući stav države o homoseksualnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pre nego što je voleo kolegi iz benda Rosa Mekdonalda.
Snimak nastupa je postavljen na internet, nakon čega je izazvao nezadovoljstvo u toj velikoj muslimanskoj zemlji.
Fahmi je nakon sastanka sa organizatorima festivala rekao da se festival, koji je trebalo da traje ceo vikend, otkazuje.
„Neće biti kompromisa ni sa jednom strankom koja osporava ili krši malezijske zakone“, rekao je on u javi na Fejsbuku.
Homoseksualizam je zločin u Maleziji za koji se kažnjava bičenje i kazna zatvora do 20 godina.

Detaljnije

Pogledaj vesti o: London,   Parada ponosa

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski bend "The 1975" otkazao nastupe na Tajvanu i u Indoneziji

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2023

Britanski bend "The 1975" saopštio je danas da je otkazao nastupe na Tajvanu i u Indoneziji, dan nakon što je Malezija zabranila nastup benda u toj zemlji, pošto je frontmen Meti Hili poljubio kolegu iz benda na bini i kritikovao anti-LGBT zakone u Maleziji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.