Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: London ne može imati privilegovan pristup

SENDHARST - Francuski predsjednik Emanuel Makron pozdravio je danas snagu francusko-britanskih odnosa uprkos Brexitu ali je upozorio da neće dozvoliti da britanska finansijska industrija ima privilegovan pristup jedinstvenom tržištu EU.

"Imam jedan zahtjev, a to da se sačuva jedinstveno tržište. To je jedan od osnovnih principa EU", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim premijerom Terezom Mej.

On je rekao da je izbor sada na britanskoj strani.

"Ne može da bude diferenciran pristup jedinstvenom tržištu, a dio toga su finansijske usluge", kaže Makron.
Pogledaj vesti o: London,   Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mej i Makron: Jačanje saradnje posle Bregzita

Izvor: VOA, 18.Jan.2018

Lideri Britanije i Francuske, Tereza Mej i Emanuel Makron, najavili su u četvrtak jačanje saradnju u odbrani, bezbednosti i pograničnim pitanjima nakon što Britanija napusti Evropsku uniju. Međutim, francuski predsednik uputio je i odlučnu poruku Londonu, da posle Bregzita može da zadrži povlašćeni...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.