Izvor: HotSport.rs, 04.Maj.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MURINJO: Niko nam ništa nije poklonio, sada možemo da uživamo

Trener Čelsija rekao je posle osvajanja titule u Premijer ligi da je znao šta ga čeka kada se vraćao u londonski tim, ali da je presrećan što je ekipa timskim radom došla do ovog uspeha.

Fudbaleri Čelsija osvojili su petu titulu u Premijer ligi, drugu u poslednjih pet godina. Srpski internacionalni Branislav Ivanović i Nemanja Matić takođe su bili u timu te 2010. godine, tada pod vođstvom Karla >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Anćelotija, a sada pod menadžerskom palicom Žoze Murinja. Gospodin ‘Specijalni’ cele godine vodio je ratove na više frontova, a sada kada je pehar tu, konačno može da se opusti.
- Konačno možemo da predahnemo, opustimo se i uživamo. Možemo pogledati unazad i videti da smo zasluženo šampioni. Svaka titula je posledica napornog rada, zbog čega sam srećan i ponosan. Od prvog dana niko nam ništa nije poklonio. Ove sezone imali smo radnu etiku, timsku etiku i princime koji su nam doneli veću stabilnost. Nekoliko igrača koje smo doveli doneli su nam kvalitet koji nismo imali. Imali smo timski duh, pravi mentalitet u ključnim momentima, imali smo sve što je potrebno da se osvoji titula – izjavio je Murinjo po osvajanju svoje treće titule šampiona Engleske sa ‘Plavcima’.
Njemu je ovo četvrta titula šampiona u različitim zemljama, posle Porta u Portugaliji, Intera u Italiji i Real Madrida u Španiji. Mogao je lakšim putem, ali i sam kaže da je znao šta ga čeka kada se vraćao u, sebi najomiljeniju, Premijer ligu.
- Kada sam se vraćao znao sam da dolazim u najtežu ligu na svetu. Premijer liga se stalno menja i sve je jača, nemoguće je nekoga pobediti 8:0, ili 6:0. Mogu se napraviti pametan kao neki i izabrati tim i ligu u kojoj je lako biti šampion, gde mirno mogu da uživaju u uspehu. Ja sam izabrao ligu gde je teško pobediti i klub bez velike tradicije osvajanja titula jer je poslednja bila 2010. Izabrao sam težak posao – objasnio je Murinjo.
Za Čelsi je sada sezona praktično završena, s obzirom da je titula obezbeđena, a nastupi u ostalim takmičenjima za njih su odavno završeni. Pored svojih uspeha, Murinjo pravi odlične igrače za naredni period, ovde pogledajte potez jednog od njih.
hotsport.rs  
The post MURINJO: Niko nam ništa nije poklonio, sada možemo da uživamo appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.