Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London traži izmene osnivačkog ugovora EU

Velikoj Britaniji je potrebno da Evropska unija pristane na izmene i dopune svojih osnivačkih ugovora, kako bi London mogao da uveri svoje glasače da na referendumu 2017. glasaju za ostanak u EU, rekao je danas šef britanske diplomatije Filip Hamond.

"Ukoliko se naši partneri ne slažu sa nama i ne rade sa nama na donošenju takvog paketa, onda ništa ne možemo da isključimo“, naveo je Hamond za radio BBC, prenela je agencija Rojters.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << istakao da su Velikoj Britaniji potrebne izmene Ugovora o EU kako bi preoblikovala svoje veze sa Briselom pre raspisivanja referenduma o ostanku u EU krajem 2017. godine.

Hamond je govorio uoči dvodnevne turneje britanskog premijera Dejvida Kamerona po evropskim prestonicama, da bi ih pridobio za svoj reformski plan.
Pogledaj vesti o: London,   Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.