London protiv rušenja prištinskih taksi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2019, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London protiv rušenja prištinskih taksi?

Velika Britanija je na nedavnom sastanku zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka Italija, SAD i Britanija) sprečila usvajanje oštrog zaključka o ukidanju taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, pišu "Večernje novosti".

Iako su se protiv ovih nameta u protekla tri meseca, sa manje ili više odlučnosti, izjasnili mnogi zvaničnici članica Evropske unije, pa i iz SAD, London je po ko zna koji put zauzeo stav suprotan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << interesima Beograda, navodi list.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Amerikanci, Francuzi i Italijani bili su za formulaciju koja bi plastično stavila do znanja vlastima u Prištini kakve ih posledice očekuju ako u narednih danima ne ukinu tarife na robu iz centralne Srbije.

Protiv toga je, kako se dodaje, izričito bio britanski predstavnik, koji je tražio ublažavanje stava, tako da nije postignut konsenzus.

"Novosti" pišu da Britanija ne želi jake i samostalne države u našem regionu i smatra da su Srbi oruđe u ruskim rukama, i sve dok bude držala ovakav kurs i bude davala podršku nerazumnoj kosovskoj politici, ne treba očekivati napredak u dijalogu.

List podseća da je Britanija u avgustu 2018. godine stopirala redovnu sednicu Saveta bezbednosti UN posvećenu Kosovu i uputila protest Surinamu koji je povukao priznanje nezavisnosti Kosova.

Na drugoj strani, kako se dodaje, London je očekivao od Beograda da se pridruži njihovom apelu zemljama širom sveta da u znak solidarnosti zbog pokušaja ubistva Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije proteraju ruske diplomate. Takođe su tražili podršku Srbije za svog kandidata kada su se u Međunarodnom sudu pravde u Hagu birale sudije u novom mandatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRITANCI UZ ALBANCE: London protiv rušenja taksa ?!

Izvor: Večernje novosti, 20.Feb.2019

Britanci stopirali zaključak Kvinte o suludim merama koje je uvela vlada lažne države. Sprečili usvajanje formulacije o mogućim sankcijama Prištini VELIKA Britanija je na nedavnom sastanku predstavnika zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka, Italija, SAD i Velika Britanija)...

Nastavak na Večernje novosti...

London protiv rušenja prištinskih taksa?

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2019

Velika Britanija je na nedavnom sastanku zemalja Kvinte, koju, osim te zemlje, čine još i Francuska, Njemačka, Italija i SAD, spriječila usvajanje oštrog zaključka o ukidanju taksa Prištine na robu iz centralne Srbije, pišu Večernje novosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.